O Lugo, invicto contra a Ponferradina no Ángel Carro

O equipo albivermello enfrontouse na casa aos leoneses en cinco ocasións en Segunda, con dous triunfos locais e tres empates
Un lance del amistoso entre el Lugo y la Ponferradina. SEBAS SENANDE
photo_camera Un lance do amigable que xogaron en pretemporada o Lugo e a Ponferradina. SEBAS SENANDE

O CD Lugo intentará prolongar a súa serie de equipo invicto ante a Ponferradina no Ángel Carro na cita que enfrontará o vindeiro venres a ambos os equipos no coñecido como Derbi dos Ancares.

O equipo galego atópase inmerso nunha serie de cinco encontros sen gañar, aínda que tamén encadeou catro sen perder, unha dinámica que intentará romper co triunfo ante o seu veciño.

Na categoría de prata, os dous enfrontáronse en cinco ocasións no Ángel Carro, onde a Ponferradina non se impuxo pero si sumou en tres oportunidades.

A tempada pasada, o partido acabou en táboas (2-2) na sexta xornada despois de que os lucenses puxésense 2-0 ao descanso cun dobrete de Manu Barreiro (un de penalti). Larrea e Iriome, este en propia meta, estableceron a igualada no último cuarto de hora de encontro.

A Ponferradina tamén levou un punto do Ángel Carro nas tempadas 2012/13 (2-2) e 2014/15 (0-0).

O equipo lucense, pola súa banda, marcou tres goles en cada unha das dúas vitorias que logrou ante os bercianos diante do seu público: 3-1 na campaña 2015/16 e 3-0 na 2013/14.

Previamente, víronse as caras en Segunda División B con vitorias lucenses en sete dos once partidos en que se mediron nesa categoría.