0-1. O Lugo encaixa ante un Mallorca superior a súa cuarta derrota en cinco partidos

Un penalti 'rearbitrado' polo VAR deu a vitoria aos baleares

Un penalti que rearbitrou o VAR por unha man de Carlos Pita brindou ao Mallorca o triunfo (0-1) sobre o Lugo nun partido no que foi superior. É a primeira vitoria dos baleares nun partido oficial no Ángel Carro, e a cuarta derrota en cinco encontros dos branquivermellos, que se meten en zona de descenso.

O Lugo, que priorizou pechar a muralla logo de encaixar sete goles nos catro partidos previos, estivo desaparecido en campo rival, esta vez cun dos seus xogadores máis verticais, Gerard Valentín, como lateral en lugar de extremo. Nun primeiro período moi plácido para Reina, aos branquivermellos tocoulles defender e o Mallorca xeroulles perigo pero non o concretou na área.

Un disparo desviado do arxentino Cufré desde o frontal, ao cuarto de hora, outro centrado do brasileiro Murilo e un centro peligrosísimo do extremo de Mar da Prata ao que non chegou por centímetros Álex Alegría (m.34), foron as mellores opcións dos visitantes antes do descanso.

O Lugo acabou con nove polas vermellas a Xavi Torres e ao capitán

Nin os nomes nin o guion cambiaron tras o paso polo vestiario e aos 52 minutos chegou a acción decisiva, un penalti por man de Carlos Pita ante Murilo que o colexiado non castigou e que foi revisada polo VAR ante o enfado do centrocampista do Lugo. Salva Sevilla executou a pena máxima polo centro e superou a Cantero.

Juanfran García reaccionou co marcador en contra. Quitou a un centrocampista, deixou o lateral en mans de Campabadal e adiantou a Valentín. Ademais, espertou o panameño Puma Rodríguez. O Lugo empezou a ter protagonismo en campo contrario, aínda que non deu traballo a Reina ata o minuto 72, cando Manu Barreiro probou cun cabezazo a centro de Campabadal.

A costa arriba en que se converteu o partido polo Lugo agudizouse coa expulsión, por dúas amarelas nun lapso de catro minutos, de Xavi Torres, e o Mallorca soubo pechar a vitoria nun partido no que tamén viu a vermella no desconto Carlos Pita.

Ficha técnica

Lugo: Cantero; Gerard Valentín (Chris Ramos, m.85), Alende, Carlos Pita, Luis Ruiz; Seoane, Xavi Torres; Cristian Herrera (Carrillo, m.80), Borja Domínguez (Campabadal, m.58), Puma Rodríguez; e Manu Barreiro.

Mallorca: Reina; Sastre, Russo, Raíllo, Oliván; Sedlar, Salva Sevilla (Fran Gámez, m.87); Murilo (Febas, m.69), Dani Rodríguez (Ruiz de Galarreta, m.87), Cufré (Antonio Sánchez, m.75); e Álex Alegría.

Gol: 0-1, M.56: Salva Sevilla, de penalti.

Árbitro: Gálvez Rascón, do Comité madrileño. Expulsou por dobre amarela os xogadores do Lugo Xavi Torres (m.77) e Carlos Pita (m.95). Amosou amarela a Cufré (m.61), Febas (m.79), Dani Rodríguez (m.83) e Sedlar (m.88) do Mallorca; e a Luis Ruiz (m.76) e Valentín (m.81), do equipo galego.

Incidencias: Partido da quinta xornada de LaLiga SmartBank disputado a puerta cerrada no Ángel Carro.