3-0. O Lugo afúndese no Mediterráneo

Dous goles de Dani Rodríguez, un en cada parte, e outro de Lago Junior de penalti no desconto acabaron cun frouxo Lugo

El Lugo naufragó en Mallorca. GUILLEM BOSCH
photo_camera Un lance do Mallorca-Lugo.CD LUGO

O Lugo afundiuse en Mallorca, de onde saíu goleado, e puido ser por máis tantos, e só se mantén con algo de aire sobre o descenso porque os seus rivais directos, Estremadura e Córdoba, tampouco lograron gañar.

O Mallorca foi amo e señor do partido. Derrotou 3-0 ao Lugo con dous goles de Dani Rodríguez e un de Lago Junior, de penalti no tempo de desconto.

Os mallorquinistas suman 40 puntos e volven axexar a zona de playoff. Os lucenses, en cambio, quedan a tres puntos do descenso e manteñen a tendencia negativa nas súas saídas, xa que non gañan lonxe do Anxo Carro desde o pasado mes de setembro cando derrotaron ao Zaragoza (0-2).

Foi un día plácido para o conxunto balear, que fixo de Son Moix un fortín e o seu principal argumento para seguir na parte alta da táboa.

O partido púxose de cara para os locais desde o inicio. Ante Budimir, fichado no mercado de inverno, deixou mostras da súa calidade ao protagonizar a xogada que abriu o marcador no minuto 8.

O croata, que non puido xogar a pasada xornada en Albacete por sanción, serviu en bandexa medio gol a Dani Rodríguez tras deixar no seu camiño a dous rivais na banda esquerda do campo.

O Mallorca tomou o mando do partido desde o inicio ante un Lugo tímido e impreciso e ao que lle custou moito chegar ata a portería de Reina. De feito, o conxunto galego só ameazou nunha soa ocasión na primeira parte, e foi a través dun cabezazo á saída dun córner de Manu Barreiro (min. 36).

O conxunto galego só ameazou unha vez en toda a primeira parte

Os mallorquinistas dominaron as accións sen problemas, ben conducidas polo veterano Salva Sevilla, e co marfileño Lago Junior, sempre incisivo, xerando perigo.

SEN REVULSIVOS. Ambos os equipos afrontaron a segunda parte con cambios nos primeiros minutos. A ganés Baba substituíu a Pedraza no Mallorca, e Cristian Herrera e Juan Muñiz, entraron por Aburjania e Lazo no Lugo.

O equipo de Vicente Moreno intentou pechar o encontro co gol da tranquilidade e conseguiuno (min. 68) tras unha xogada soberbia de Lago Junior que culminou Dani Rodríguez cun certeiro cabezazo.

Os lucenses, que nos minutos previos estiráronse en busca do empate, non perderon a fe nas súas posibilidades e seguiron buscando o gol que lles metese no partido. Coa tranquilidade do 2-0, o Mallorca xogou os seus mellores minutos na parte final do partido ante unha bancada envorcada cos seus futbolistas.

O arxentino Leo Suárez, que substituíra a Ariday Cabrera, puido marcar o terceiro nun contragolpe conducido por el mesmo, pero o seu disparo foise por encima do traveseiro (min. 78). Lago Junior pechou a súa gran tarde marcando o terceiro de penalti no tempo de desconto.

Ficha técnica
3 - Mallorca: Reina, Joan Xastre, Valjent, Raillo, Estupiñán; Aridai (Leo Suárez, min. 70), Pedraza (Baba, min. 51), Salva Sevilla, Dani Rodríguez; Lago Junior e Budimir (Álex López, min. 81).
0 - Lugo: Juan Carlos; Gerard, Menosse, Vieira, Campabadal; Tete, Pita, Seoane, Aburjania (Cristian Herrera, min. 53), Lazo (Juan Muñiz, min. 58); Barreiro (Toni Martínez, min. 74)
Goles: 1-0, min. 8: Dani Rodríguez; 2-0, min. 68: Dani Rodríguez; 3-0, min. 93: Lago Junior de penalti.
Árbitro: Areces Franco (Comité Asturiano). Amoestou a Pedraza, do Mallorca; a Lazo, Menosse, Gerard, Vieira do Lugo.
Incidencias: Partido correspondente á vixésima sexta xornada da liga 1/2/3 disputado no estadio Son Moix ante 7.433 espectadores.