65-76. O Leche Río Breogán aférrase ao liderado en Palencia

Os lucenses impuxéronse a un rival directo tras a remontada dos locais no terceiro cuarto

Una jugada del partido disputado por Palencia y Breogán. ÁREA 11
photo_camera Unha xogada do partido disputado por Palencia e Breogán. ÁREA 11

O Leche Río Breogán, líder do Grupo A de a LEB Ouro, impúxose este domingo ao Destino Palencia nun encontro moi disputado no que houbo luces e sombras en ambos os bandos. E é que, tras un primeiro cuarto espectacular, liderado por Kevin Larsen e Adam Sollazzo, e un segundo moi igualado pero no que os lucenses mantiveron unha boa vantaxe, pasou un mal momento no terceiro, no que o Palencia chegou a soñar coa vitoria.

Finalmente, o equipo que adestra Diego Epifanio recuperou o control para deixar o choque sentenciado a falta de dous minutos para o final.

O Leche Río Breogán visitaba un dos seus rivais directos na loita por todo na liga, un Destino Palencia que esperaba protagonizar o asalto ao líder e que saíu moi enchufado á pista. Parecía que o cadro galego puña fin a un minuto tolo de xogo e conseguía durmir o partido, cortando as internadas dos palentinos e contraatacando con solvencia para irse de catro puntos (5-9, minuto 3).

Tampouco os xogadores de Diego Epifanio anotaban con facilidade. O encontro estaba moi igualado e era dunha grande intensidade, ata que dous tiros libres e dúas canastras evidenciaron que o Breogán se fixo co control. Ao final do primeiro cuarto os lucenses gañaban por once puntos (10-21), e despois fóronse ao descanso 14 arriba.

Tras o descanso, os locais recortaron distancias e chegaron a empatar a 48, ante un Breogán que só foi capaz de anotar catro puntos en sete minutos e medio e que chegou ao final do cuarto cunha renda reducida a dous puntos.

A pesar de todo, saíu o Leche Río Breogán con ánimos e forza no último cuarto, no que recuperou parte da vantaxe perdida.

Le a crónica completa na edición impresa de El Progreso deste luns

Destino Palencia: Nicolás Richotti (9), Luciano Massarelli (9), Aitor Zubizarreta (3), Bryce Douvier (0), Eduard Gatell (9), Jabari Narcis (0), Sexan Smith (9), Lamar Purifoy (7), Dani Rodríguez (6) e Sasa Borovinjak (13).

Leche Río Breogán: Mindaugas Kacinas (15), Mateo Díaz (2), Mo Soluade (2), Álex Rivas (0), Kevin Larsen (15), Salva Arco (4), Seydou Aboubacar (4), Erik Quintela (9), Iván Cruz (7), Sergi Quintela (8) e Adam Sollazzo (10).

Árbitros: Bravo Loroño, Iglesias Ambrosio e Espiau Guarner. Eliminaron por cinco faltas persoais a Nicolás Richotti, do Palencia.

Incidencias: Partido disputado no Pavillón Municipal dos Deportes de Palencia.