Puerto debuta cun tanto e gaña dúas ceas

O novo central do Lugo apostouse con Iago Díaz e Lolo Plá que ía meter gol no seu primeiro partido coa elástica branquivermella
Israel Puerto, durante su primer entrenamiendo con el CD Lugo
photo_camera Israel Puerto, durante su primer entrenamiendo con el CD Lugo

O central Israel Puerto debutou este sábado sobre o céspede do  o Barcelona B (3-2) o seu mellor debut con gol, vitoria e, como premio extra, as dúas ceas que se apostou coas súas Iago Díaz e Lolo Plá.

O xogador andaluz, de 21 anos, estreouse na liga Adiante coa sorte de face e levou os eloxios do seu adestrador, Quique Setién: "Xogou un gran partido, non puido debutar mellor. Todo o que fixo, fíxoo moi ben".

Porto apareceu este sábado en ataque aos 18 minutos contra o Barcelona B para abrir o inaugurar o marcador electrónico –que tamén estrenaba o Ángel Carro– tras unha espectacular parede na frontal da área entre Iriome González e Carlos Pita.

"Foi unha xogada rápida, funme ao segundo pau e chegou o gol. Mellor debut, imposible", relatou logo do seu brillante primeiro partido en Lugo.

O gol celebrouno no banco con Iago Díaz e Lolo Plá e había un motivo, o que revelou despois aos xornalistas: "Antes do partido, fixemos unha aposta, díxenlles que marcaba si ou si e que me xogaba unha cea con cada un. Ao final gol, vitoria e dúas ceas que me levo", apuntou.

"O mellor de todo é a vitoria, metémoslle dez puntos ao Barcelona B e encadeamos tres triunfos consecutivos", explicou o xogador do Lugo, que asinou contrato ata o 30 de xuño de 2016.

Ao final, tivo que deixar o céspede acalambrado logo dunha semana intensa: "Os xemelgos viñéronseme arriba", confesou o futbolista, que sentiu cómodo coa camiseta branquivermella.

"Como me dixeron os compañeiros, parece que levaba aquí toda a tempada", admitiu o futbolista andaluz, que destacou a "coraxe" do equipo nos últimos minutos do partido, nos que o Lugo remontou o 1-2 que figuraba no marcador.

Logo de derrotar á filial do Barcelona, Israel Porto e o Lugo pensan xa na seguinte cita do campionato, ante o Zaragoza, "un rival duro" que lles recibirá o vindeiro sábado na Romareda.