Manuel Hurtado proclámase subcampión de España de maratón

O lucense completou unha gran competición en Cidade Real  quedou a tres segundos do ouro
Hurtado (izquierda) en el podio al lado de Luis Miguel Sánchez y Alberto Puyelo. ÓSCAR RODRÍGUEZ
photo_camera Furtado (esquerda) no podio á beira de Luís Miguel Sánchez e Alberto Puyelo. Óscar RODRÍGUEZ

O atleta lucense Manuel 'Huracán' Hurtado (Sociedad Gimnástica de Pontevedra) acabou como subcampión de España de maratón no Nacional da distancia, que se celebrou este domingo en Cidade Real. O corredor de Lugo -quen correu os 42 quilómetros nun tempo de 2 horas, 23 minutos e 52 segundos- estivo sempre na pelexa polo ouro e quedou a tan só tres segundos do gañador final, Luis Miguel Sánchez (Atletismo Bikila), nun final moi apertado, xa que o bronce, que foi para Alberto Puyelo (Atlético Oroel) acabou a catro segundos de Hurtado.

O de Lugo mantívose entre os mellores no XXIV Quijote Maratón -que era ademais o 82º Campionato de España- salvo o kenyano Stanley Kipkoech, que liderou a carreira desde os primeiros metros, chegando a avantaxar en máis de cinco minutos ao seguinte corredor no quilómetro 28 de carreira.

Tras el corría un grupo forte, formado polos principais competidores, con Hurtado, Pablo Villalobos e o propio Luis Miguel Sánchez como nomes a seguir. O grupo acabou por alcanzar ao africano no quilómetro 35.

Despois, como o mesmo vencedor da proba contou, formouse un grupo forte e colaborador que marcou un ritmo moi forte nos últimos quilómetros. Aí, entre eses escollidos, estivo en todo momento o maratonista lucense da Gimnástica de Pontevedra "tanto, que parecía unha carreira de 1.500 que terminou practicamente ao esprint", como recoñeceu Luis Miguel Sánchez Blanco.

Deste xeito, o corredor de Lugo quedou a só tres segundos de subirse todo o máis alto do podium dunha proba na que volveu brillar de novo.

En canto á competición feminina, impúxose a almagreña Gemma Arenas cun tempo de 2.42.54. Arenas mellorou en dous minutos e medio a súa mellor marca e alcanzou a súa sétima vitoria en Cidade Real, dominando desde o primeiro quilómetro de carreira, polo que foi sempre na cabeza e chegou por diante dunha das grandes favoritas da proba, Raquel Gómez Martín, que fixo 2.46.44, e Mercedes Pila, con 2.49.24.