1-1. O CD Lugo trae un punto de Burgos

Grego Sierra adiantou aos locais e Carrillo fixo o empate antes do descanso nun bonito partido
Carrillo celebra su gol en Burgos. ADG MEDIA
photo_camera Carrillo celebra su gol en Burgos. ADG MEDIA

O Burgos e o CD Lugo repartíronse os puntos nun bonito partido en O Plantío. Os dous conxuntos seguen fóra dos postos de descenso e os albivermellos suman xa catro xornadas sen coñecer a derrota.

O temperán gol de Grego Sierra non foi suficiente para os de Julián Calero que viron como o VAR daba por bo un gol previamente anulado por fóra de xogo do visitante Carrillo para sumar un punto cada un dos equipos.

Foi un encontro moi entretido na primeira metade cunha gran entrega por parte de ambos os equipos. O ritmo baixou tras o paso por vestiarios ata que as dúas escuadras trataron de revolucionalo, sen sorte, ao final do encontro.

O Lugo tomou o temón do partido no inicio mentres que o Burgos esperou a súa oportunidade para adiantarse, e chegou pronto, pois no minuto 8 Grego Sierra marcou de cabeza tras un córner servido por Mumo.

O Lugo recompúxose pronto e a meta local Afonso Herrero tivo que volver vestirse de salvador blanquinegro, o mesmo que o visitante Vieites apenas un minuto despois para evitar un 2-0 en contra.

Pasada a media hora, o visitantes Carrillo marcou un gol que inicialmente foi anulado por fóra de xogo pero que o VAR deu por bo e subiu ao marcador para deixar un empate antes do descanso. Gerard Valentín deu o pase.

Tras o paso por vestiarios, Burgos e Lugo coidáronse en defensa e o panorama do encontro cambiou considerablemente, sen ocasións claras para ambos.

Os cambios en ambos os equipos deron aire aos dous conxuntos e a falta de dez minutos para o final do partido empregáronse de novo ofensivamente. O Burgos, tivo unha dobre ocasión que foi moi reclamada pola bancada do Plantío ante unha posible man, e despois un gol do Lugo, obra de Xavi Torres no minuto 86, non subiu ao marcador por obstrución de Gerard Valentín sobre Afonso Ferreiro á saída dun córner. Con ocasións pero sen sorte, deron por bo o empate nun partido entre rivais directos.

Ficha técnica
1-Burgos CF: Ferreiro, Álvaro Rodríguez, Córdoba, Grego Sierra (Riki min 74), Matos, Mumo (Raúl Navarro min 52), Elgezabal, Andy, Valcarce (Juanma min 68), Saúl Berjón, Alegría (Guillermo min 68).
1-Lugo: Vieites, Campabadal, Ros, Alende (Pita min 52), Lebadenko (Ricard Sánchez min 52), Hugo Rama (Seoane min 80), Xavi Torres, Señé, Valentín, Chris Ramos (Iriome min 52) e Carrillo.
Goles: 1-0 M.8: Grego Sierra. 1-1 M.40: Carrillo.
Árbitro: Sánchez López (Comité murciano). Amoestou polos locais a Andy (min 32), Mumo (min 57), Álvaro Rodríguez (min 78); e polos visitantes a Xavi Torres (min 42), Campabadal (min 43), Alende (min 49).
Incidencias: partido correspondente á xornada 10ª da liga Smartbank celebrado no Estadio Municipal do Plantío ante 6.352 espectadores.