Este Ensino vai lanzado

Una jugada del partido (Foto: PEPE ÁLVEZ)
photo_camera Una jugada del partido (Foto: PEPE ÁLVEZ)

O Durán Maquinaria Ensino mantense no máis alto da clasificación na liga Feminina 2 de baloncesto logo de imporse este domingo por 73-65 ao Pío XII nun derbi no que as lucenses souberon xogar moito mellor nos últimos minutos.

O Durán Ensino, nun gran momento de confianza e xogo que lle levou ao liderado, apunta a metas ambiciosas e onte superou a un dos conxuntos chamados a pelexar polos catro primeiros postos da clasificación. O duelo comezou cuns primeiros minutos nos que as defensas non tiñan a fluidez necesaria.

Así, o marcador foise ata un empate a 13 puntos con só cinco minutos de xogo. O Ensino, afeito apostar pola defensa, non se atopaba especialmente cómodo cun duelo tan aberto. Un tempo morto solicitado por Manel Sánchez fixo que o xogo se volvese moito máis posicional e o vórtice de intercambio de canastras esfumásese. Así, chegouse ao final do primeiro cuarto cun marcador de 19-15 a favor dun Ensino que soportou ben as faltas sinaladas polos colexiados neses minutos.

Primeiras diferenzas
O inicio do segundo cuarto permitiu ver un Ensino moi enchufado en defensa e que tiña acerto nas súas accións de ataque, co que apareceron as diferenzas no marcador. As lucenses alcanzaban os dez puntos de vantaxe no minuto 13 (25-15) e o técnico do Pío XII empezaba a desesperarse cun conxunto que dependía excesivamente do traballo baixo os taboleiros de Nwagbo. Pouco despois, o Ensino alcanzou a súa maior renda no partido, os 13 puntos, cun 35-22 no marcador e un equipo que funcionaba perfectamente.

De aí ao descanso chegou unha dos desfalecementos habituais do Ensino, co que o marcador quedou nun 37-30 no intermedio. No terceiro cuarto, o equipo santiagués saíu mellor e gozou da súa primeira vantaxe (46-47, m.27). Tocaba empezar de novo ante un rival moi potente que gañaba solidez.

Chegábase así aos minutos definitivos do duelo e estes estiveron marcados por unha gran igualdade. Cando restaban seis minutos para o final, as santiaguesas gañaban por 56-57 no medio dun xogo estático e posesións moi controladas. O Ensino sufría moito para frear a Nwagbo. Con todo, nos dous minutos finais, o Ensino desactivou a vía interior do rival e cun triplo puxo unha renda de cinco puntos que se estendeu ata os oito. Quedaba pouco menos dun minuto e os locais xa tiñan o duelo da súa man. O Pío XII buscaba as faltas, pero non era capaz de reducir as diferenzas.

Ao final, gran vitoria para un Ensino que presenta a súa candidatura para cotas moito máis relevantes e que xa se cre que pode ser protagonista nesta Liga.