FICHAS TÉCNICAS

2-2. Emoción e polémica presiden o histórico Escairón-Lemos

Os locais igualan co Lemos nun choque moi intenso e con dous penaltis moi protestados ►O Ribadeo afúndese na cola tras caer na casa coa Sarriana ►Un bo Polvorín cae pola mínima en Noia ►O Chantada logra ante o Mugardos a súa segunda vitoria consecutiva ►O Viveiro, desafortunado ante o gol, non pasa do empate en Betanzos
Un lance del Escairón-Lemos
photo_camera Un lance del Escairón-Lemos

A xornada en Preferente deparou dous derbis moi diferentes. A igualdade e a emoción presidiron o histórico Escairón-Lemos, que terminou con empate (2-2). Distinto foi o Ribadeo-Sarriana. Os ribadenses, que seguen sen gañar como locais, non souberon reaccionar ante un rival eficaz, que lles gañou por 1-3. Na zona alta, o Noia venceu por 1-0 a un bo Polvorín, pero cedeu o liderado ao Estudantil, que o superou en diferenza de goles tras darlle unha malleira ao Sada (0-5).

LEMOS-ESCAIRÓN. O derbi entre o Escairón e o Lemos caracterizouse pola emoción e a polémica, marcada por dous penaltis, un para cada equipo, considerados inxustos polas partes prexudicadas. Á intensidade do choque sumouse o ambiente, con moita xente na bancada.

A primeira parte foi para os lemistas. Diego Arias transformou un penalti. O Escairón reaccionou e Quiroguita igualou o choque ao aproveitar un pase desde a dereita. O xogo igualouse ata o descanso. A ocasión máis clara tívoa o lemista Petrabich, cun remate de cabeza ao pau.

Na segunda parte, o Escairón tomou a iniciativa por momentos e os monfortinos intentárono todo para gañar. A falta dun cuarto de hora, Iván González marcou de penalti para o Escairón. Diego Núñez igualou a contenda a falta de cinco minutos. O Lemos presionou ata o final e creou ocasións, pero o marcador non se moveu.

RIBADEO-SARRIANA. O Ribadeo ocupa o faroliño vermello tras caer por 1-3 ante a Sarriana, que colle aire co seu primeiro triunfo da tempada. Os locais adiantáronse por medio de Rafa, que remachou á rede un balón solto. Fran empatou ao rematar só dentro da área un saque de esquina. O tanto chegou tras un desaxuste defensivo. Marino conseguiu o 1-2 de penalti aos 25 minutos.

Carlitos subiu o 1-3 ao marcador cun potente disparo desde fóra da área ao comezo da segunda metade. A partir de aí, os ribadenses trataron de acurtar distancias, pero careceron de ideas.

CHANTADA-MUGARDOS. O Chantada afiánzase no medio da táboa ao superar o Mugardos por 1-0. Os chantadinos saíron con moito criterio e Kadete volveu ser decisivo ao marcar o único gol do partido ao cuarto de hora de xogo. O dominio local acentuouse tras o gol. O Chantada xerou tres ocasións de perigo e protagonizou boas accións a balón parado. Os locais baixaron o rendemento na segunda parte, pero souberon manter a vantaxe ante un Mugardos que buscou o empate no último tramo do choque. Permuy desperdiciou a mellor ocasión visitante.

NOIA-POLVORÍN. Un excelente Polvorín caeu no campo dun dos candidatos ao ascenso, o Noia. O equipo de José Durán mereceu un mellor resultado. Só a mala puntería o privou diso. Avisou o Noia ao comezo do choque cun disparo de Dani Conde que se foi ao pau. Respondeu o visitante Javi Rey cun disparo que se foi fóra por pouco. Tino saíu como revulsivo para desequilibrar a balanza. Recibiu un balón ao bordo da área e, tras un par de bicicletas, sorprendeu cun tiro ao pau curto a Caharrón.

As malas noticias para os lucenses continuaron coa expulsión de Julio Camba tras derrubar con acerto, último defensor segundo o criterio do colexiado. Non era o mellor panorama para puntuar, pero o Polvorín tirou de orgullo e puido empatar cun remate de Duque, só dentro da área, que detivo Pajarillo. Foi o colofón para un partido de altura que se levou o que máis efectividade tivo.

BETANZOS-VIVEIRO. Un Viveiro 'fallón' de cara á portería non foi capaz de cultivar máis que un empate en Betanzos, ante un rival que aínda non coñece a vitoria. O equipo celeste, que comezou perdendo, viuse obrigado a remar contra corrente para rescatar un punto.

O Betanzos non necesitou máis que unha ocasión para marcar. Unha contra ben levada por Zapata pola dereita terminou nun centro que Pablo, moi listo, rematou á rede. O tanto foi un mazazo para o Viveiro, que tardou en reaccionar. O paso polos vestiarios serenou os ánimos do conxunto visitante e Álex Díaz igualou o choque aos sete minutos da continuación. A partir de aí comezou o asedio celeste. A meta local desbaratou dous remates de Arturo, o mellor dos visitantes este domingo, e outro de Fidi.

Información feita en colaboración con López Quiroga, Caridad, Dani Fernández e a ADG.