O Rácing Vilalbés desespérase ante a portería do Negreira

VILALBES-NEGREIRA005-1.JPG
photo_camera VILALBES-NEGREIRA005-1.JPG

O Rácing Vilalbés saíu este fin de semana da zona de promoción de ascenso a Segunda B tras encaixar a súa cuarta derrota da tempada, novamente na Magdalena, ante o Negreira. Os chairegos caeron pola mínima (0-1) grazas a un gol de penalti de Nacho, un dos máximos artilleiros de Terceira División, e non lograron puntuar a pesar de xogar en superioridade numérica durante algo máis de media hora tras a expulsión por dobre amoestación do visitante Munín (m.60).
O encontro empezou moi igualado e non estivo exento de polémica a medida que avanzaron os minutos, xa que, á expulsión que sufriu o Negreira, houbo que sumar que o Vilalbés reclamou dous penaltis e protestou moito a anulación dun gol, todo iso na segunda parte.
O conxunto visitante foi o que intentou levar a iniciativa ao principio e tratou de crear perigo en xogadas de estratexia aproveitando remátelos de cabeza de Rendo e Jesús Torres, pero ambos se foron altos. Os vilalbeses pola súa banda tamén dispuxeron de boas ocasións de gol cun man a man de Adrián con Albor que este salvou cos pés e cun remate de Dapo que pegou no traveseiro (min.23).
Cando pasaban tres minutos da media hora de xogo, o colexiado sinalou penalti a favor do Negreira, moi discutido polos locais, por unha man de Roberto Prieto. Nacho foi o encargado de materializalo e pór por diante aos coruñeses.
Co marcador en contra, o Vilalbés perdeu un pouco o rumbo e o Negreira aproveitouse para xerar máis presión na área local e incluso puido ampliar a súa vantaxe antes do descanso, cunha xogada pola banda esquerda de Juan, que encarou a José Ángel e cedeu atrás á portería baleira, pero Dani Méndez non chegou a tempo de rematar.
O conxunto local saíu máis enchufado na segunda parte e foi a por o empate desde os primeiros minutos, cando Félix esquivou a Albor e rematou a portería, pero salvou in extremis Óscar Vidal.
Pouco despois, reclamou un penalti por unha man dentro da área e Make buscou a igualada cun tiro de socato que despexou cos pés o gardameta visitante.
No minuto 76, os vilalbeses reclamaron outro penalti por derriba de Nico na área e, dous minutos despois, viron como o colexiado anulaba un gol nun córner tras un barullo na área despois de que o balón pegase no traveseiro por unha suposta man dun xogador local. Nacho tivo o (0-2) nas súas botas nunha contra na prolongación, pero enviou alto o balón.