O Lugo desconecta un Barcelona B falto de confianza

Lugo480.JPG
photo_camera Lugo480.JPG

Oito meses e medio logo da súa última vitoria a domicilio na liga Adiante, o Lugo asaltou o Miniestadi, onde desconecto a un Barcelona B (0-1) sen confianza que encadea tres partidos sen gañar.

Un solitario gol de Iriome (min.65) -o primeiro que anota o Lugo como visitante esta tempada- bastoulle ao conxunto galego para acabar coa súa mala serie como visitante e confirmar a irregularidade da filial azulgrana.

Enfrontouse o Barça B a un rival atrevido, que non se encerrou na súa área e apostou por xerar algo de fútbol no Miniestadi.

Quique Setién saíu con 4-2-3-1 sólido, con Iriome, David López, Iago Díaz apertando a saída do balón dos xogadores azulgrana, que non acabaron de xerar o perigo desexado ante un equipo ben situado no campo.

Tras o empate ante o Mallorca, Eusebio deixou no banco ao lateral dereito Patric Gabarrón, titular indiscutible ata a data. O seu lugar ocupouno o todoterreo Diawandou Diagne, un dos xogadores que máis veces interveu na primeira parte debido á presión entre liñas exposta por Setién.

Tamén tiveron protagonismo Bicho e Halilovic na medular, aínda que lles falto algo de precisión para filtrar asistencias ao tridente atacante formado por Cámara, Joan Román e Dongou, moi imprecisos no primeiro tempo.

De feito, seus foron os pases que permitiron a Dongou anotar dous tantos que o colexiado Lopez Amaya acertou en anular por fóra de xogo do camerunés.

Na primeira parte, tampouco subiu ao marcador un gol de Luis Fernández, tamén en fóra de xogo, precedida por unha deliciosa asistencia de Iriome, xunto a David López, un dos xogadores máis destacados do conxunto lucense.

Ante a pouca profundidade e desequilibrio dos atacantes, non tardou Eusebio en dar entrada ao extremo Adama Traoré, hoxe suplente por unha contusión que arrastraba desde a última xornada. Con todo, o xogador de l'Hospitalet non acabou de atoparse cómodo nin na banda dereita nin na esquerda, debido á intelixente cobertura efectuada polos laterais Manu e Dalmau.

Pasaban os minutos e seguía a gusto o Lugo no Miniestadi. Non necesitaban crear moito perigo os de Quique Setién para demostrar as súas boas sensacións, que se confirmaron no minuto 65 co gol de Iriome.

O talentoso centrocampista tinerfeño sacou a relucir a súa clase cunha deliciosa definición de 9 , tras aproveitar un centro envelenado de Luis Fernández que non soubo atallar un inocente Bagnack na interior da área.

Tras o gol, tardaron en reaccionar os cataláns, que só xeraron perigo real cun lanzamento de falta de Grimaldo que rozou ao traveseiro.

A pesar das impetuosas intentos nos últimos minutos para rascar un punto en casa, os de Eusebio Sancristán non anotaron o gol que servise para maquillar un partido máis que discreto.

0. Barcelona B:
Ortolá; Diagne, Bagnack, Costa, Grimaldo; Samper, Cámara (Rolón, min.70), Bicho (Babunski, min.67); Halilovic, Dongou e Joan Román (Adama, min.57).

1. Lugo: José Juan; Dalmau, Pavón, Borja Gómez, Manu; Seoane, Pita (Peña,min.61); Iriome (Ferreiro, min.75), David López, Iago Díaz; e Lolo Plá (Luis Fernández, min.14).

Gol: 0-1, min 65: Iriome.

Árbitro: López Amaya (comité andaluz). Amoestou a Samper (min.17), por parte do Barcelona. Dalmau (min.70) e Borja Gómez (min.72), por parte do Lugo.

Incidencias:
 Partido correspondente á sétima xornada da liga Adiante disputado no Miniestadi de Barcelona ante 2.316 espectadores.