1-0. O CD Lugo queda fóra da Copa do Rei

O conxunto lucense estivo desacertado ao comezo do encontro e terminou caendo ante unha Ponferradina entregada á súa afección
Ponferradina-Lugo
photo_camera Ponferradina-Lugo

O CD Lugo quedou fóra da Copa do Rei na terceira rolda da competición logo de caer contra a Ponferradina por 1-0 no Toralín. A vitoria dos locais chegou na prórroga logo dun intenso duelo no que os branquivermellos tardaron en espertar.

O sétimo tanto do brasileiro Yuri de Souza na tempada, logrado no desconto da primeira parte da prórroga, permitiu aos berciano imporse no encontro e clasificarse para os dezaseisavos de final, logo de tres tempadas sendo eliminados ao primeiro de vez.

A aposta inicial de José Manuel Díaz, cun equipo máis móbil e sen unha referencia ofensiva clara en punta, permitiu ao seu equipo mostrar unha imaxe menos contemplativa que noutros encontros, intentando levar a iniciativa e, sobre todo, anticipándose nas accións ao rival.

Froito desa verticalidad, aínda que se pecase en exceso de envorcar o xogo na banda dereita que ocupaba o portugués David Caiado, unha das novidades, chegou a primeira ocasión clara local no minuto 14 cunha falta lanzada por Álvaro Antón ao segundo pau onde atopou só a Infante, pero este cabeceou desviado.

A Ponferradina era máis incisiva que un Lugo que empezou a atoparse a gusto no último cuarto de hora de primeira metade, cando puido ter máis o balón e facer algunha triangulación illada como a culminada por David Ferreiro cun remate desviado cando se atopaba en boa posición no bordo da área.

De aí ao descanso tan só unha acción protestada por Pablo Infante como presunta pena máxima cometida por Seoane que o colexiado deixou seguir sen sinalar a posible infracción.

Outra vez entrou o conxunto berciano mellor no partido e moi pronto gozou dunha nova ocasión tras o saque de esquina de Antón, cabeceado por Andy, sen chegar por moi pouco Infante no segundo pau.

A entrada de Jonathan Pereira non deu a chegada ao equipo lucense que pretendía Luís Milla senón que, ao contrario, os locais crecéronse e foron encerrando ao rival no seu terreo con varias chegadas perigosas nas que só faltou o acerto no remate pola continua mobilidade dos puntos branquiazuis.

Cun Lugo acazapado, salvo un balón de Pereira intentando buscar as costas á defensa ao que non chegou Joselu, Díaz xogouse todas as súas bazas ofensivas dando entrada ás súas dous habituais estiletes, Acorán e o máximo goleador da liga Adiante, o brasileiro Yuri.

No tramo final os galegos se desperezaron alentados por unha ocasión de Jonathan Pereira que a punto estivo de aproveitar un erro de Dinu, para despois rematar con intención Ferreiro nos mellores momentos visitantes, aínda que Melero puido evitar a prórroga nun contragolpe no minuto 87 co remate de Melero que sacou pegado ao pau Roberto no seu mellor e case única intervención.

Na prórroga, a Ponferradina seguiu buscando o gol con afán e Melero tívoo nun lanzamento rozando un poste, pero tivo que ser no desconto da primeira parte cando un disparo de Andy rexeitado cara a Acorán permitiu o pase a pracer do canario ao goleador Yuri que só tivo que empuxar o 1-0 no seu sétimo gol da tempada.

O gol transformou os papeis cun Lugo envorcado, ofensivo, metendo a un rival conformista na súa área que renunciou a manter o seu esquema para ver como o rival puido incluso lograr a igualada coa súa presión en senllos remates de Pereira e Joselu.