O Albacete golea o Lugo

O Albacete venceu (3-0) o Lugo grazas a un dobrete de César Díaz e un gol en propia porta de Seoane e puxo fin a tres derrotas consecutivas.

O Lugo dominou o balón, pero non acertou a traspasar o tecido defensivo do equipo de Luis César Sampedro. Nin os máis vellos do lugar recordan un gol tan temperán como o que conseguiu o Albacete cando só transcorreran un minuto e vinte e un segundos de partido.

Un balón interior ás costas da defensa visitante de Edu Ramos a Keko terminou nun 'pase da morte' deste que o lucense Seoane aloxou na súa propia portería no intento de despexe.

A pesar de adiantarse no marcador, o Albacete sufría moito intentando sacar o balón ante a forte presión do Lugo, un conxunto que dispuña de toda a posesión do esférico pero que non acertaba a superar as dúas férreas liñas que Luis César Sampedro estableceu para complicar o xogo do seu colega Quique Setién.

O cadro branco gozou doutra gran oportunidade no minuto dezaseis noutra internada de Keko -un pesadelo para o lateral Manu- que acabou nun servizo ao segundo pau ao que Cidoncha chegou tarde a rematar.

A ocasión máis clara para o Lugo asinouna Pita a través dun disparo desde vinte metros que Dorronsoro despexou a man cambiada cando se aloxaba na súa escuadra esquerda (minuto trinta e seis).

Tras o paso por vestiarios ambos os dous equipos mantiveron os roles da primeira parte. O equipo local mantíñase con dúas liñas moi unidas mentres o Lugo fartábase a ter o balón e meter os seus dez xogadores de campo en terreo albaceteño.

Aínda así, o que tivo o gol nas súas botas foi Antoñito, no minuto sesenta e un, nun contraataque no que aproveitou un resbalón dun rival para plantarse só ante José Juan, quen sacou o disparo do sevillano cunha man providencial.

Despois, unha mala saída de José Juan posibilitou que o marco lucense quedase descuberto pero Keko, desequilibrado e lonxe da meta rival, lanzou sen fortuna, aos setenta e tres minutos.

Dous minutos máis tarde Keko, o mellor do Albacete, iniciou un contragolpe e cun pase interior deixou só a César Díaz, quen regateou a José Juan con acerto e marcou a porta baleira.

Este gol terminou de sentenciar a un equipo galego que encaixou o terceiro tras un penalti que cometeu Lolo Pavón ao tocar coa man tras un centro de Jorge Díaz. A pena máxima transformouna César Díaz para redondear a gran tarde albaceteña e pór en problemas ao Lugo de Quique Setién.

? Ficha técnica:

3 - Albacete: Dorronsoro, Antoñito, Pulido, Gonzalo, Paredes (Carlos, min. 80), Keko, Diego Benito (Jorge Díaz, min. 68), Núñez, Edu Ramos (Samu,min.65),Cidoncha e César Díaz.

0 - Lugo: José Juan, Dalmau (David Ferreiro, min.81), Lolo Pavón, Borja Gómez, Manu, David López, Seoane, Pita (Aganzo, min.68), Álvaro Peña, Iago Díaz (Jonathan Valle, min.58) e Lolo Plá.

Goles: 1-0: Seoane, en propia puerta. (m.1) 2-0: César Díaz (m.75) 3-0: César Díaz, de penalti (m. 88)

Árbitro: Mediei Jiménez (Colexio Catalán). Mostrou cartolinas amarelas os locais Diego Benito, Paredes, Antoñito, Samu E Keko e os visitante Pita, Aganzo e Lolo Pavón.

Incidencias: partido disputado no estadio Carlos Belmonte (6.520 espectadores).