2-0. O Lugo gaña á UD Las Palmas e encadea a súa quinta xornada sen perder

Os de Albés non coñecen a derrota desde a súa visita a Cartaxena, na xornada seis
f75c9d3f-50db-4a35-849f-d6f14e12e889
photo_camera Los jugadores del Lugo celebran uno de los goles. VICTORIA RODRÍGUEZ

Unha vitoria incontestable, merecida e traballada. O Lugo sorprendeu este mércores á UD Las Palmas de Pepe Mel nun primeiro tempo pasado por auga e logrou a terceira vitoria da tempada, que lle permite, ademais, colocarse na undécima posición da táboa, a só dous puntos dos canarios e cinco por encima dos postos de descenso.

Foi un partido completo dos xogadores de Rubén Albés. Todos rallaron a gran nivel e, ademais, Juanpe, tres meses logo da súa escordadura, gozou dos primeiros minutos da campaña. Noite perfecta.

O comezo do primeiro tempo non augurou o resultado ao final dos primeiros 45 minutos. O equipo de Pepe Mel saíu envorcado sobre a meta de Fran Vieites e nos primeiros cinco minutos acumulou varios achegamentos perigosos. O Lugo, algo desaxustado nestes primeiros instantes do partido, botou man da súa xa habitual solidez defensiva e apertando os puños deixou pasar os minutos sen que a súa portería vísese ameazada de verdade.

Quizá foi a choiva torrencial, quizá foron as dúas lesións que sufriu a UD Las Palmas –Jonathan Viera e Pejiño retiráronse antes da media hora de xogo, e entraron Clemente e Peñaranda no seu lugar– pero o arreón inicial do cadro canario quedou en auga de borrajas pronto. Os xogadores de Mel levaron o control, si, pero o Lugo, xa moito mellor situado sobre o terreo de xogo, foi gañando metros e, sobre todo, perigo na banda do incombustible Gerard Valentín, sen dúbida a bandeira dos branquivermellos neste primeiro tramo da competición.

O Lugo atopou ao extremo dereito con certa facilidade pasado o cuarto de hora, e desde ese momento a UD Las Palmas empezou a sufrir. Unha boa combinación en tres cuartos de campo entre o propio Valentín e Ricard Sánchez -titular este mércores no lugar de Campabadal- acabou nun bo centro do excanterano do Atlético de Madrid que Ferigras, con mala fortuna, meteu na súa propia portería ante a presenza dun Joselu que cheirou sangue nese balón. Minuto 5 e o equipo de Rubén Albés xa ía por diante en marcador.

O cadro de Pepe Mel acusou demasiado o gol en contra. Sen Viera nin Pejiño, a creatividade do equipo canario de medio campo cara adiante baixou enteiros. O xogo retardouse, os xogadores branquivermellos empezaron a chegar á presión adiantada e os homes de Mel só atoparon dificultades. De feito, encaixaron un segundo gol nunha nova arrancada de Gerard Valentín que rematou Señé ao fondo das mallas, pero que anulou o árbitro porque a pelota excedeu a liña de fondo.

Co ánimo de dous goles, un invalidado, o Lugo mantivo a súa imaxe presionante sobre a saída de balón da UD Las Palmas e seguiu creando perigo.

Nunha das varias xogadas a balón parado que dispuxo, chegou, agora si, o 2-0, nun saque de esquina ao primeiro pau que Chris Ramos, con acerto, peiteou ao centro da área e Xavi Torres, cunha unha volea inapelable, colocou na escuadra esquerda da meta dun Raúl que nada puido facer a pesar da súa boa estirada.

O cadro visitante buscou o gol psicolóxico antes do descanso, pero o Lugo fixo valer a súa estrutura defensiva para despexar todos os balóns que se achegaron á súa área, sobre todo un Diego Alende que completou unha exhibición.

SEGUNDA METADE. O Lugo volveu ceder a iniciativa de xogo ao seu rival, consciente de que o paso dos minutos favoreceríalle. O Las Palmas desesperouse –27 faltas branquivermellas, 12 por parte dos canarios–, viuse incapaz de avanzar e cada vez que viu cerca o gol, Ros, Alende, Campabadal ou Lebedenko facían o seu traballo para evitalo.

O partido, cómodo en certos momentos para o Lugo, foi inclinándose e incluso puido ter un marcador máis avultado se Hugo Rama acertase unha falta que rexeitou o traveseiro da portería visitante. Foi unha noite doce que permitiu ver o regreso de Juanpe e que confirmou a boa liña do equipo branquivermello nas últimas semanas.

2-Lugo: Vieites; Ricard (Campabadal, m.46), Diego Alende, Ros, Lebedenko; Hugo Rama (Juanpe, m.75), Xavi Torres, Señé (Jaume Cuéllar, m.84); Gerard Valentín (Iriome, m.64), Joselu e Chris Ramos (Seoane, m.84).
0-As Palmas: Raúl Fernández; Lemos, Ferigra (Maikel Mesa, m.46), Curbelo, Cardona; Pinchi, Loiodice, Mfulu (Raúl Navas, m.46), Pejiño (Peñaranda, m.26); Jonathan Viera (Óscar Clemente, m.15) e Sadiku (Alejandro García, m.73).
Goles: 1-0, M.5: Ferigra, en propia meta. 2-0, M.33: Xavi Torres.
Árbitro: Ávalos Barreira, do comité catalán. Mostrou amarela a Ricard (m.7), Chris Ramos (m.43), Joselu (m.60), Alende (m.64), Campabadal (m.68) e Señé (m.80) por parte do Lugo; e a Cardona (m.27), Maikel Mesa (m.69), Óscar Clemente (m.72), Curbelo (m.77) e Lemos (m.88), das Palmas.
Incidencias: Partido da undécima xornada de LaLiga SmartBank disputado no Anxo Carro ante 2.110 afeccionados.

ASÍ CHE NARRAMOS O MINUTO A MINUTO:

Final. Merecido triunfo do Lugo, que encadea cinco xornadas sen perder.

Minuto 88: Lemos derruba a Cuéllar cando o branquivermello se marchaba cara a portería. Amarela para o xogador da UD As Palmas.

Minuto 85: Remate de Iriome que se marcha desviado. Boa ocasión para o Lugo.

Minuto 84: Remate de cabeza de Navas que atrapa Vieites sen problemas.

Minuto 83: Dobre cambio no Lugo. Entran Cuéllar e Seoane e márchanse Chris Ramos e Señé.

Minuto 78: Ros recibe en boa posición para macar, pero estaba en fóra de xogo.

Minuto 73: Regresa Juanpe. Entra en escena o andaluz en substitución de Hugo Rama.

Minuto 67: Amarela para Campabadal.

Minuto 66: Disparo afastado de Loiodice que detén Vieties sen problemas.

Minuto 63: Amarela para Alende.

Minuto 62: Cambio no Lugo. Márchase Gerard Valentín e entra Iriome.

Minuto 61: A meta Raúl Fernández evita que Chris Ramos remate tras un pase en longo de Gerard Valentín.

Minuto 59: Amarela para Joselu.

Minuto 54: Uyyyyyy, falta que lanza Hugo Rama e que se estrela no traveseiro.

Minuto 50: Lebedenko chega a liña de fondo, pero un defensa curta o seu centro.

Minuto 48: Centro de Chris Ramos desde a esquerda que atrapa Raúl Fernández. Campabadal entra en escena en lugar de Ricard no primeiro cambio no Lugo.

Descanso

Minuto 42: Cartón amarelo para Chris Ramos. Diluvia no Ángel Carro.

Minuto 37: Falta perigosa no frontal que lanza Álvaro Lemos e o balón estrélase na barreira branquivermella.

Minuto 32: GOOOOOOL do Lugo, gol de Xavi Torres. Bolea que o branquivermello crava na escuadra tras aproveitar unha prolongación coa cabeza de Chris Ramos tras un saque de banda.

Minuto 27: Falta lateral que saca Hugo Rama e que non atopa rematador.

Minuto 23: Nova lesión na UD As Palmas. Agora é Pejiño quen abandona o terreo de xogo, tamén por lesión muscular.

Minuto 18. Gol anulado a Señé porque o balón saíra cando Gerard Valentín centrou desde liña de fondo.

Minuto 14: Disparo de Pejiño desde o frontal que se marcha fóra por centímetros.

Minuto 12: Lesión importante. Jonathan Vise sente unha picada e pide o cambio. Contratempo para a UD As Palmas.

Minuto 8: Centro de Gerard Valentín ao que non chega Hugo Rama por pouco. A banda dereita do Lugo promete acción.

Minuto 6: Amarela para Ricard.

Minuto 4: GOOOOOL do Lugo, gol en propia porta da UD As Palmas. Centro de Ricard desde a dereita e Ferigra desvía o balón a portería en pugna con Joselu.

Minuto 2: Vieites atrapa sen problemas un centro lateral. A UD As Palmas parece que quere o control do xogo no leste inicio de partido.

O Lugo busca os tres puntos ante a UD As Palmas coa novidade de Joselu na once inicial ante a baixa de Barreiro, que pasa por un proceso gripal. Tamén será da partida Ricard no lateral dereito, un posto que adoita ocupar Campabadal.

A once inicial de equipo branquivermello é o formado por: Vieites, Ricard, Ros, Alende, Lebedenko, Xavi Torres, Señé. Hugo Rama, Chris Ramos, Gerard Valentín e Joselu.