2-1. Un bo Lugo vén sen nada do Alcoraz

Álex López adiantou aos branquivermellos, pero o Huesca remontou nun inicio da segunda metade fulgurante

Futbol 2ª División artido SD Huesca - Lugo / 25-1-20 / Foto Rafael Gobantes [[[DDA FOTOGRAFOS]]]
photo_camera Cristian Herrera. DIARIO ALTOARAGÓN

O Huesca demostrou unha vez máis que o Alcoraz é un fortín, vencendo ao Lugo (2-1), que se adiantou no marcador, pero non puido sumar ningún punto. Empezou mellor o partido o Lugo ante un Huesca que tivo problemas para sacar o balón desde a súa propia área nos primeiros minutos, o que aproveitou o rival para sementar a dúbida entre os xogadores locais que non puideron controlar o partido.

Aos poucos o conxunto oscense pasou a dominar e a chegar con máis facilidade á área rival, abrindo o campo polos extremos, aínda que o Lugo estivo moi atento ás marcas pechando ben os espazos.

O Lugo, cando máis dominado estaba, adiantouse no marcador no minuto 32 nunha contra que colleu desprevida á defensa e porteiro locais, aínda que o certo é que Alex López enviou o balón raso e axustado ao poste sen que Álvaro Fernández puidese facer nada para parar o balón.

O Huesca, tras o gol encaixado, volveu encerrar ao Lugo e dous minutos máis tarde, no 34, tería unha boa ocasión para empatar o partido por medio de Mosquera, pero Pulido sacou o balón desde a mesma raia de gol.

Tras o descanso, pronto reaccionou o Huesca e no minuto 46 Rafa Mir anotou o primeiro gol local ao coller un rexeite de Ander tras un disparo de Eugeni.

En dez minutos cambiou por completo o rumbo do partido co segundo gol do Huesca no minuto 53, nun pase de Miguelón e Eugeni disparou e, tras dar na defensa visitante, Marcelo introduciuno en propia porta.

2 - S.D. Huesca: Alvaro Fernández; Miguelón (Pedro López, m. 75), , Pulido, Josué Sá, Javi Galán; Mosquera, Rico, Eugeni (Ferriero, m. 85), ; Sergio Gómez, Okazaki, (Cristo González, m. 74), e Rafa Mir.
1 - CD Lugo: Ander; Leuko, Peybemes, Marcelo (Malagón, m. 81) , Kravets; Jaume, Seoane (H. Rama, m. 62), Alex López; Gerard (Iriome, m. 72), Herrera; e Barreriro.
Goles: 0-1, m. 32 Alex López; 1-1, m. 46, Rafa Mir; 2-1, m. 53, Marcelo (p.p);
Arbitro: Avalos Barreira (Colexio de Cataluña). Mostrou cartóns amarelos a Pulido do Huesca, e por parte dos visitantes a: Seoane, e Leuko,
Incidencias: Partido correspondente á vixésima quinta xornada da liga SmartBank entre a SD. Huesca, e o CD Lugo disputado no estadio do Alcoraz ante uns 6.000 espectadores.