94-89. O Breogán cae con orgullo ante o Real Madrid

O conxunto lucense dominou na primeira metade do encontro, pero os merengues apertaron na segunda e conseguiron distanciarse no marcador

Johan Jerker Löfber tira a canasta.EP
photo_camera Löfberg defende a Gabriel Deck. FERNANDO ALVARADO

O Real Madrid venceu por 94-89 a uns Cafés Candeas Breogán que foi por diante no marcador durante os primeiros vinte minutos, pero que non puido responder cando o equipo local se desperezó grazas a Rudy Fernández e Facundo Campazzo.

O Breogán, consciente da súa delicada situación clasificatoria, saíu tensionado, centrado, coa meta a conseguir fixada na súa mente. O Real Madrid, tras lograr un obxectivo importante da tempada, a clasificación para a fase final da Euroliga, fíxoo máis relaxado.

O resultado foi o dominio do equipo lucense na primeira metade. A proba foi que durante os primeiros catro minutos e medio de partido só anotou Jaycee Carroll no Real Madrid, que non estivo especialmente certeiro (10-15).

Alec Brown e Volodmir Gerun bastáronse para pór en xaque ao vixente campión, que frouxeou en defensa e non estivo co punto de mira axustado en ataque.

Salvo uns fugaces segundos en que un 2+1 de Rudy Fernández deron vantaxe ao Real Madrid (16-15, m.5:15), o resto do tempo foi de control de xogo e de marcador dos galegos, a pesar de que o primeiro cuarto pechouse cun empate a 24, tras un triplo de Facundo Campazzo.

No segundo acto non houbo cambios significativos no xogo. Pouca defensa e malos ataques no Real Madrid (3 de 15 en triplos ao descanso), con Pablo Laso buscando un cinco que ofrecese un rendemento máis adecuado, e un Breogán loitador, faixador, valente e oportunista, que aproveitou as facilidades que lle ofreceu o seu rival.

A falta dun minuto para o descanso, o Real Madrid perdía por 10 puntos, 34-44. E, claro, Laso fartouse. Pediu tempo, leu a cartilla aos seus e en 36 segundos anotaron un 5-0, cunha canastra de Campazzo e un triplo de Felipe Reyes, tras unha boa defensa.

A última posesión xogoulla o Breogán contra unha defensa en zona moi activa que só unha xenialidade de Ray McCallum resolveu cun forzadísimo tiro ante Trey Thompkins para subir o 39-46 no marcador.

O Real Madrid, sen abandonar o modo 'outro día de oficina', apertou lixeiramente máis en defensa e co acerto de Rudy no tiro bastoulle para achegarse no marcador, 54-55 (m.24.20).

Os xogadores de Laso apertaron a Lucio Redivo e a McCallum en defensa e unha penetración de Campazzo fixo que o Real Madrid puxésese por diante no marcador por segunda vez no partido, 56-55 (m.25:20). Rudy rubricou a remontada con outro triplo, 59-55.

O dominio de Tavares baixo ambos os aros e a clarividencia ofensiva de Rudy pecharon o terceiro acto cun 72-62 favorable ao Real Madrid, logo dun parcial de 33-16 no terceiro período.

Ao Breogán falláronlle as forzas, pese ao bo rendemento de Redivo, McCallum e Gerun, e cando o Real Madrid se desperezó lixeiramente non puido aguantar o envite.

O equipo de Laso volveu relaxarse, cando estabilizou as vantaxes ao redor da decena de puntos, e os lucenses fixeron un intento de volver ao partido, 75-70 (m.32:45).

Foi un intento van, o Real Madrid retomou a dianteira, 88-77 (m.36:30), con Gustavo Ayón e Gabriel Deck ao mando das operacións, e pechou o partido sen máis problemas (94-89).

- Ficha técnica:

94 - Real Madrid (24+15+33+22): Randolph (5), Rudy (17), Campazzo (17), Carroll (13) e Tavares (8) -equipo inicial-, Causeur (5), Ayón (10), Reyes (5), Prepelic (6), Deck (8) e Thompkins.

89 - Cafés Candeas Breogán (24+22+16+27): McCallum (15), Lofberg (9), Brown (9), Redivo (19) e Gerun (14) -equipo inicial-, Cvetkovic (6), Arco (3), Belemene, Sulejmanovic (8), Dragicevic, Díaz (6) e Quintela.

Árbitros: Jordi Aliaga, Francisco Rabuña e Javier Torres. Sen eliminados.

Incidencias: Partido correspondente á vixésima novena xornada da liga Endesa disputado no Palacio de Deportes (WiZink Center) de Madrid ante 7.193 espectadores.