65-77. As triplas do Valencia tomban ao Breogán

Thomas e Doornekamp executaron aos lucenses ►Destacou Brown entre o naufraxio dos exteriores

Gerun lanza a canasta. J.L. VEGA (ACB PHOTO)
photo_camera Gerun lanza a canastra. J.L. VEIGA (ACB PHOTO)

O Breogán caeu este domingo ante un Valencia Basket que rompeu o partido no terceiro cuarto a base de triplas tras uns dous períodos iniciais de máxima igualdade. Matt Thomas e Aaron Doornekamp foron os executores dos lucenses, que tiveron en Alec Brown ao seu mellor home.

O Valencia Basket, pola súa banda, selou o seu pase á próxima edición da Copa do Rei cunha incontestable vitoria por 65-77 no Pazo. O Breogán, lastrado polo mal desempeño dos seus exteriores, mantense na parte baixa da táboa clasificatoria, aínda cunha vitoria de vantaxe sobre os postos de descenso, que ocupan o UCAM Murcia e o Delteco GBC.

A pesar do resultado, o equipo lucense comezou máis entoado o encontro e, da man dun bo Alec Brown ––9 puntos no parcial inaugural– , conseguiu tomar vantaxe nos primeiros minutos mentres o Valencia tardaba en collerlle o pulso ao partido.

Con todo, o choque igualouse enseguida coa reacción dunha Valencia comandado nos compases iniciais por un Sam Van Rossom excelso na dirección e que foi capaz de asistir con criterio aos seus compañeiros para terminar o primeiro cuarto tres puntos arriba grazas a un triplo nos últimos segundos de Aaron Doornekamp (17-20).

A melloría do equipo valenciano fíxose máis evidente no arranque do segundo cuarto, xa que os xogadores de Jaume Ponsarnau impuxeron neste tramo a súa superioridade física e fraguaron unha diferenza de ata sete puntos a falta de seis minutos para o descanso (20-27).

Doornekamp asinou un 5 de 5 en triplos e Thomas un 4 de 6

A pesar diso, o desacerto no lanzamento dalgúns homes craves do conxunto taronja como Will Thomas provocou que o Breogán non perdese corda, amparado no traballo na pintura de homes como Emir Sulejmanovic ou Volodymir Gerun.

Unha canastra en penetración do segundo, o home máis destacado dos locais no primeiro tempo ao sumar 10 puntos e 16 de valoración, devolveu o liderado no marcador ao equipo galego a falta de dous minutos para o descanso (28-27), mentres que a Valencia sufría e acumulaba ata cinco minutos sen encestar unha canastra en xogo.

Tivo que ser Doornekamp -cinco de cinco en triplos- o que terminase coa seca anotadora dos xogadores valencianistas, de novo cun meritorio tiro de tres puntos nos instantes finais da posesión, preludio do esforzado dous máis un de Sam Van Rossom que, pouco despois, pechou a primeira metade do encontro coa Valencia cinco arriba (30-35).

CRIBADOS. A continuación trouxo un auténtico recital no lanzamento exterior por parte de Valencia, xa que sete triplos anotados en menos de cinco minutos romperon totalmente o partido e levaron ao Breogán de estar na pelexa a verse máis de vinte abaixo no ecuador do terceiro cuarto (37-58).

Especialmente destacada foi a actuación neste período do beirado norteamericano Matt Thomas, autor de catorce puntos practicamente consecutivos e que, escoltado polos tantos de Dubljevic e Doornekamp, dinamitou por completo o encontro e encarrilou a vitoria visitante.

Un Breogán aínda perplexo polo que acababa de suceder na cancha intentou aferrarse ao partido tamén desde o lanzamento exterior e as canastras de Brown e do recentemente chegado Tadija Dragicevic achegárono a trece puntos a pouco máis de dous minutos para a conclusión do terceiro período (49-62).

O último cuarto deu comezo cun Valencia máis conservador, sabedor da súa vantaxe, e que tratou de arrefriar o ritmo do encontro para evitar complicacións.

Os visitantes xestionaron con acerto a súa renda nos minutos definitivos e, aínda que o Breogán non tirou a toalla en ningún momento, finalmente pecharon unha nova vitoria a domicilio por 65-77.

65 - Cafés Candelas Breogán (17+13+19+16): Cvetkovic (3), Vidal (2), Löfberg (6), Brown (16), Gerun (10), -quinteto inicial- Millsap (9), Arco (0), Sulejmanovic (5), Dragicevic (8), Díaz (6).
77 - Valencia Basket Club (20+15+30+12): Abalde (7), Labeyrie (4), Van Rossom (6), Will Thomas (6), Matt Thomas (15) -quinteto inicial- García (0), Diot (5), Tobey (2), Dubljevic (12), Sastre (5), Doornekamp (15).
Árbitros: Martín Bertrán, García Ortiz, Baena.
Incidencias: Partido correspondente á decimoséptima xornada da liga Endesa disputado no Pazo Provincial dous Deportes de Lugo ante 5.036 afeccionados.