O tenista focense Dani García repite presenza no podio galego cadete

O mozo mostrouse feliz polo resultado, aínda que "ou obxectivo era ser campión"
Generated by  IJG JPEG Library
photo_camera Dani García, a piques de realizar un saque

O tenista focense Dani García quedou por segunda vez consecutiva ás portas do título galego cadete. O mozo mariñán está totalmente asentado na elite autonómica da súa xeración e a proba é que foi dos poucos xogadores en alcanzar dúas finais seguidas da súa categoría, aínda que na útlima quedou o agridoce sabor de boca de tela case na man.

"Cheguei a ir gañando 3-0 non último set, pero tal vez me relaxei e ou rival foi medrando", sinalou Dani, que acabou caendo por 6-3, 2-6, 6-4, aínda que asegurou estar moi contento pola traxectoria. "Ou meu obxectivo era gañar, pero ou análise frío dei que chegar dúas veces seguidas á final é para estar contento", sentenciou.

O tenista do CT Foz converteuse nos últimos anos no gran referente deste deporte na comarca e non só a nivel de base, senón que incluso xa foi capaz de derrotar a algúns séniores de maior nivel da Mariña.

A súa progresión está a ser, ademais, notable, como se demostrou no campionato galego. "A verdade é que vos resultados ata chegar á final foron moi bos. Incluso en semifinais enfronteime ao xogador que me gañase ou ano pasado, Saúl Berdullas, e non digo que fora sinxelo, pero pensei que ía ter moitas máis dificultades", comentou, impóndose con solvencia, por 6-2, 6-3 ao seu exverdugo.

Para preparar este torneo, Dani García estivo dúas semanas en Vilagarcía tratando de coller a forma despois de que o coronavirus afectase o seu traballo diario coa raqueta, aínda que en ningún momento estivo parado.

"Aproveitei ou ximnasio para manter ou ton físico, pero ou adestramento con raqueta tivo que ser contra unha parede. Cando puiden desprazarme fun a Vilagarcía e alí se que adestrei 7 horas diarias para intentar chegar con garantías ao campionato", explicou o focense.

O campión galego tiña acceso ao campionato de España, aínda que Dani ten dúbidas de que chegue a celebrarse pola situación co Covid-19. De feito, o xogador focense aspiraba a disputar o Nacional por equipos co Club de Tenis Coruña, no que milita, pero esta competición quedou cancelada.

"Esta sendo unha tempada rara, chea de dúbidas, non creo que haxe ningún campionato de España", asegurou o focense, que posiblemente se desprace a Alacante para participar dentro de 15 días nun torneo na Escola Juan Carlos Ferrero Equelite, unha experiencia que xa viviu a pasada tempada.

A próxima campaña será moi importante para Dani, xa que cambia de categoría e xogará como júnior por vez primeira.