Un clásico de verán

O Memorial José Luís Yebra reuniu a uns 40 participantes en Burela. Kanacri gañou en individual e Branco-Domínguez fixérono en dobres
Finalistas en el trofeo José Luis Yebra con la familia del homenajeado y responsables municipales. AEP
photo_camera Finalistas no trofeo José Luís Yebra coa familia do homenaxeado e responsables municipais. AEP

Rubén Blanco foi un dos grandes protagonistas do sétimo memorial José Luís Yebra de tenis, organizado en Burela polo club da Marosa, coa participación duns 40 tenistas en varias modalidades e categorías. A pesar de non poder revalidar por cuarto ano consecutivo o seu título individual, Blanco foi campión en dobres, xunto a Andrés Domínguez e cedeu na final individual fronte ao debutante Fernando Kanacri tras un encontro que se decidiu no terceiro set.

Kanacri soubo levantarse tras perder a primeira manga por 4-6, e devolveu a moeda ao seu rival na segunda, 6-4, chegando máis enteiro ao set definitivo, no que se impuxo por 6-1. O encontro puxo o broche de ouro ao torneo, contando cunha notable cantidade de afeccionados nas pistas da Marosa.

Blanco chegaba ao partido tras imporse xunto ao sevillano Andrés Domínguez na final de dobres fronte a Rafael Marful e Javi Fernández, que pelexaron moi ben no primeiro set, caendo 6-4, pero tiveron menos opcións no segundo, 6-1.

Tamén se disputou un torneo de consolación para os xogadores que caeron en primeiro rolda, que gañou José María Pérez.

Outro gran protagonista, este en a categoría de promesas, foi Iago Mon, que se alzou cos triunfos de individuais e dobres. No primeiro bateu a Ramón Real e no de dobres fixo parella con Fernando Pérez para bater a Ramón Real e David Mon. Todos os participantes recibiron medalla, ademais do trofeo para os gañadores.

RECORDO. Tras o final individual, a organización entregou os trofeos e vales de compra aos gañadores, aínda que o momento máis emotivo foi a entrega dun recordo conmemorativo á familia do homenaxeado, José Luís Yebra, socio do club falecido que lle dá o nome ao torneo. Na entrega de trofeos estiveron presentes por parte do Concello de Burela o alcalde, Alfredo Llamo, e o concelleiro de Deportes, Ramiro Fernández.