LEB Ouro

90-76. O Breogán dáse de bruzos contra a LEB

O conxunto lucense encaixa en Palencia a súa primeira derrota da tempada. Os de Diego Epifanio asinaron unha primeira parte para o esquecemento e ao descanso xa caían por 19 puntos
Soluade y Dani Rodríguez. D. PALENTINO
photo_camera Soluade e Dani Rodríguez. D. PALENTINO

O Leite Río Breogán botou o freo en Palencia, como noutras tantas ocasións. O cadro lucense encaixou o seu primeira derrota da tempada tras asinar unha primeira parte para o esquecemento. Mellorou lixeiramente o equipo de Diego Epifanio tras o descanso, pero só serviulle para maquillar unha merecida derrota.

Os palentinos saltaron á cancha intentando correr e propondo un baloncesto dinámico. O parcial de saída foi 4-0 para os locais, pero rápido saíu Olah ao rescate con dous tiros en suspensión para empatar o partido. A primeira vantaxe do cadro lucense chegou a 6.59 para o final do primeiro cuarto cun triplo de Thaey (6-7). A saída de Dani Rodriguez desde o banco axitou aos pupilos de Carles Marco.

O xogo eléctrico do catalán desarboló o sistema defensivo e, tras fabricarse unha canastra de bela factura, facía o 17-13. Tamén fixo dano a incursión de Dos Anjos, a recente fichaxe do cadro palentino, que xogando no poste baixo puxo en xaque o xogo interior dos pupilos de Epi. Soluade tivo a posibilidade de maquillar o resultado cun triplo sobre bucina que se perdeu nas pavías e o Palencia foise ao final do primeiro cuarto con 25-17 e moi boas sensacións en ataque.

O Palencia acabou o primeiro catro con vantaxe de oito puntos e moi boas sensacións

Tras a continuación, o Palencia non levantou o pé do acelerador e impuxo un parcial 4-0 de saída con canastra de Bader. Nuger foi o encargado de romper ese parcial negativo cunha canastra que mantiña dez puntos abaixo aos celestes (29-19). A escuadra morada estaba tan cómoda que por momentos se permitiu un baloncesto de altos quilates en ataque. O carrusel de cambios por parte de Epi que intentou dar coa tecla a base de permutas non funcionou.

A sangría en ataque continuou ata o descanso. No entanto, a 2.31 do asueto os de Bravo lograban a máxima diferenza ata o momento cunha canastra de Pradilla que puxo o 45-25. Esa foi a tónica ata que se chegou ao final dos primeiros vinte minutos. O Breogán non mellorou no tiro de tres e chegou ao descanso cun acerto de doce intentos, ou o que é o mesmo, un oito por cento de acerto. Pola súa banda, o Palencia logrou ata ese momento un cincuenta por cento de acerto desde máis aló do 6.75.

O terceiro cuarto comezou con intercambio constante de canastras. Olah fixo a primeira para os de Epi, á que respondeu inmediatamente Larsen. A 6.13 para o final do terceiro cuarto un triplo de Christian Díaz estreitaba ao cerco 56-41. Rápido reaccionou o conxunto local por mediación de Dani Rodríguez desde o 4,60 para evitar que os lucenses se puxesen a rebufo no luminoso con dous tiros libres que volvían pór as cousas moi complicadas 60-41. No último minuto do terceiro cuarto e con mais corazón que cabeza, o Breogán intentou reaccionar e Arco puña o 68-73, pero Jorgensen volvía arrefriar aos de Epi, que se foron ao final do terceiro cuarto cunha desvantaxe de 71-53.

O Breogán intentou reaccionar, sen éxito, no terceiro cuarto

O Palencia saltou á cancha moi concentrado en defensa e sen xerar concesións que puidesen meter aos lucenses no partido. A primeira canastra foi obra de Pradilla cun tiro a táboa. Rápido contestou Nurger con outra canastra contra o cristal, pero ese intercambio era moi negativo tendo en conta da vantaxe coa que entraban os locais no último asalto. Lonxe de levantar o pé do acelerador e relaxarse, os morados seguiron inspirados en ataque.

Un triplo de Antúnez a 7.49 do final seguía engordando a diferenza (78-57) dun partido no que o Breogán estivo descoñecido con respecto ás dúas primeiras xornadas. Aínda así, o xene competitivo saíu a relucir para evitar que a diferenza fose escandalosa ao final. Por exemplo cun mate Thaey a catro minutos do final para o 80-64. O certo é que o peixe estaba practicamente vendido e o único que entrou en xogo foi loitar ata o final para que o average non fose moi amplo ante un posible empate a final de tempada entre ambos. No entanto Marco pediu tempo a 3.52 do final tras un triplo de Dago Pena que achegou aos visitantes 80-67.

á saída do tempo morto, Bader anotou, pero de novo de Quintela deixaba a diferenza en doce puntos. Os palentinos non se puxeron nerviosos e souberon xestionar á perfección o final do partido para levar o gato á auga. Os deberes fixéranos os primeiros 35 minutos e souberon pór o selo ao sobre para pechar a segunda vitoria da tempada e facer morder o po por primeira vez ao Breogán no presente exercicio. O camiño será longo. Seguro.

Chocolates Trapa Palencia (90): Jorgensen, Larsen, Grimau, Kacinas, Jasaitis —quinteto inicial—, Bader, Pradilla, Antúnez, Dos Anjos e Rodríguez.

Leite Río Breogán (76): Sánchez, Pena, De Thaey, Díaz, Olah —quinteto inicial—, Soluade, Arco, Nogués, Nurger e Quintela.

Árbitros: Pagan Baro, Martínez Prada e Lázaro Rodríguez.

Incidencias: Partido disputado no Pabellón Municipal de Palencia.