Ao bordo da terceira

Adiaratou Iglesias acaba cuarta na toma remuda 4x100 universal, co que se despediu dun Mundial paralímpico no que sumou dúas pratas
Adiaratou Iglesias, en Dubai.EP
photo_camera Adiaratou Iglesias, en Dubai.EP

Adiaratou Iglesias quedou este xoves ás portas de sumar a súa terceira medalla no campionato do mundo de atletismo paralímpico que se disputa en Dubái (Emiratos Árabes Unidos). A lucense concluíu na cuarta posición na proba da toma remuda 4x100 universal, na que competiu xunto a Sara Andrés, Lorenzo Albaladejo e José Manuel Quintero.

España, que non partía entre os favoritos, deu a sorpresa nas series ao bater a marca nacional (49.45 segundos) e coarse na final. Na carreira na que estaban en xogo as medallas impúxose o equipo de Estados Unidos, cun tempo de 46.94 segundos. A medalla de prata conseguiuna China con 47.40, mentres que o bronce foi para Rusia con 47.96. España cruzou a liña de meta cun tempo de 51.95 segundos.

Adiaratou Iglesias despídese así dun campionato do mundo que nunca esquecerá. A atleta do Lucus Caixa Rural conseguiu a medalla de prata nas probas de 100 e 200 metros da categoría T-12 para atletas con discapacidade visual, nas que tamén conseguiu o billete para os Xogos Paralímpicos de Tokio 2020 (como no toma remuda).

A nivel de marcas, a lucense demostrou que está no mellor momento da súa carreira, pois bateu en tres ocasións a marca galega absoluto de 200 metros, para deixalo en 24.31 segundos, e quedou a seis centésimas da marca galega absoluto nos 100 metros ao marcar en meta 11.99 segundos (a marca teno Ana Peleteiro con 11.93).

A falta da xornada deste sábado, España conta con oito medallas no Mundial, seis de prata e dúas de bronce.

Yassine Ouhdadi cólgase a prata en 5.000 metros
Yassine Ouhdadi, fondista español de orixe marroquí, logrou este xoves a medalla de prata nos 5.000 metros da categoría T13 de discapacitados visuais na penúltima xornada do Mundial de atletismo paralímpico que se celebra en Dubái (Emiratos Árabes Unidos).

Tarragona
Yassine Ouhdadi, de 25 anos e fincado en Tarragona desde os seis, chegou a meta cun tempo de 14.42.12, só superado polo australiano Jaryd Clyfford, que se colgou o ouro con 14.40.40. O bronce foi para o ruso Aleksandr Kostin, que fixo unha marca de 14.42.62.