56-73. O Ensino vive un pesadelo antes de Nadal

O Durán Maquinaria sucumbe ante o Estudantes nun encontro no que encaixou un parcial de 0-22 no primeiro cuarto
Un momento del encuentro que enfrentó al Ensino con el Estudiantes. VICTORIA RODRÍGUEZ
photo_camera Un momento do encontro que enfrontou ao Ensino co Estudantes. VITORIA RODRÍGUEZ

O Durán Maquinaria Ensino sucumbiu este martes por 56-73 ante o Estudantes nun encontro da Liga Feminina Endesa no que ás lucenses non lles saíu practicamente nada e viviron un inicio de choque realmente dramático.

De entrada, o Ensino recibía a un recentemente ascendido que logrou con brillantez o pase á Copa da Raíña tras unha gran primeira volta. A primeira canastra do encontro foi para Stanacev, pero ese 2-0 foi a única ocasión na que o Ensino viuse por diante no marcador e foi a antesala dun primeiro cuarto devastador.

E é que o Estudantes endosou un parcial de 0-22 ás lucenses, co que xa rompeu o encontro ao primeiro de vez. Todo ante un equipo que non atopaba o camiño cara ao aro rival, sen acerto e con problemas importantes na defensa. Tanto que o Durán Maquinaria Ensino encaixou nada menos que 31 puntos no primeiro cuarto. Uns datos máis que significativas nun equipo que tardou oito minutos en volver anotar desde a súa primeira canastra e que tamén deixou como gran protagonista do primeiro cuarto a Nyingifa.

A exjugadora do Durán Maquinaria Ensino terminou con 17 puntos de valoración ese primeiro cuarto e foi todo un quebradizo de cabeza para o equipo lucense.

O segundo cuarto ofreceu un partido loxicamente marcado por todo o sucedido anteriormente e que realmente foi para esquecer. Aí chegaron dez minutos nos que o Ensino chegou a anotar 13 puntos, pero non foi capaz de engancharse ao choque nin deixar é sensación de que podía chegar un parcial e unha recuperación que as metese no encontro.

Ao descanso chegábase cun marcador de 22-43 e con xogadoras que non tiveron protagonismo como foi o caso de Merrit Hempe, que non anotou na primeira metade e chegou a ese intermedio con tres faltas cometidas e unha valoración negativa de sete puntos.

O Ensino estaba orfo das súas referencias en ataque por que faltaban tamén os puntos e a achega de Veiga Gimeno, ademais dos problemas en defensa para conter a un rival que mostrou a Nyingifa e Carter en modo apisoadora e castigando sen piedade cada erro.

No terceiro cuarto, o Durán Maquinaria Ensino mostrou unha mellor cara, cunha lixeira recuperación na defensa e nas porcentaxes, o que lle permitiu baixas algo a diferenza no marcador. Como curiosidade do duelo, non foi ata o minuto 29 de partido cando Van dean Adel e Hempe conseguiron os seus primeiros puntos do choque, outro detalle que escenifica e explica o mal partido das xogadoras dirixidas por Carlos Canteiro.

Os últimos minutos xa sobraban, pero con todo, o Ensino chegou a colocarse a só once puntos (46-57) nun momento do terceiro cuarto e coa sensación de que o marcador podía acabar cunha boa maquillaxe. Tres triplos de Stanacev marcaron ese momento de lucidez nos locais. Foi un espellismo porque o Estudantes volveu recuperarse e non deixou que o Ensino completase a heroica ou, polo menos, reducise a desvantaxe dunha forma notable. Ao final, novo derrota para un Durán Maquinaria Ensino que xa ten que pensar no partido do domingo ante o Euskotren.

Durán Maquinaria Ensino: Stanacev (17), Veiga Gimeno (6), Laura Aliaga (13), Alba Prieto (2), Hempe (5) —quinteto inicial—, Van dean Adel (4), Bogicevic (6) e White (3).

Estudantes: Nyingifa (18), Gretter (5), Burani (7), Carter (16), Raman (4) —quinteto inicial—, Gracia Alonso (2), Carmen Grande (-), María Espín (5), Sofía da Silva (3), Leslie Faye (13) e Begoña (-).

Árbitros: Paula Lema, Cristian Martín e Eduardo González. Sen eliminadas.