5-2. O Ibiza fulmina o Celta na Copa do Rei

A unidade B viguesa naufragou ante un equipo de Segunda B
Los jugadores del Ibiza celebran el triunfo ante el Celta. SERGIO G. CAÑIZARES
photo_camera Os xogadores do Eivissa celebran o triunfo ante o Celta. SERGIO G. CAÑIZARES

A UD Ibiza de Segunda B, deu a gran sorpresa da Copa do Rei ao eliminar a un Primeira, o Celta de Vigo (5-2), nun partido controlado polos ibicencos, agás no tramo final, cando o equipo vigués reaccionou coa entrada ao campo de Santi Mina, Denis Suárez e Brais Méndez.

O Celta, como temía o seu adestrador, o arxentino Eduardo Coudet, tardou moitos minutos en adaptarse ao céspede sintético de Can Misses, circunstancia que aproveitou o Ibiza para encarrilar a eliminatoria con tres goles en 28 minutos. Os dous primeiros foron de Sergio Castel; o terceiro, de Javi Pérez.

Todo iso, ante un Celta totalmente desbordado, sen ideas nin convicción para parar o demoledor ataque local.  O xúbilo desatouse nas bancadas, cunha afección cantando "o Eivissa é de Primeira" e "Eo, eo este é un chorreo", recordando a festa de hai xusto un ano cando o FC Barcelona sufriu moito para eliminar ao equipo celeste.

O equipo vigués afrontou o choque sen as súas principais estrelas Iago Aspas, Nolito, lesionados, nin tampouco con Santi Mina e Denis Suárez, ambos no banco.

Tampouco viaxaron o lateral dereito Hugo Mallo e o internacional colombiano Jeison Murillo.
Coudet aliñou na once inicial a xogadores da filial (Fontán, Carreira, Baeza e Lautaro) mesturados con futbolistas do primeiro equipo con menos minutos.

A unidade B do Celta foi vítima dun Ibiza que xogou sen complexos, xustificando o seu bo momento no campionato de Segunda B, no que marcha líder invicto.

Con 4-1 no marcador (marcou Manu Molina de penalti), o equipo insular viuse co pase á seguinte rolda no peto, pero Santi Mina estivo a piques de estragar a festa local ao establecer o 4-2 e dispor dun penalti para o 4-3 a falta de dez minutos para o final.

O dianteiro vigués lanzou á dereita do porteiro Germán, quen lle adiviñou a intención. Foi a última gran ocasión visitante, que viu como nunha contra Ángel Rodado establecía o 5-2 definitivo no tempo de desconto.

5-. UD Ibiza: Germán; Fran Grima (Pardo, min. 75), Rubén, Goldar, Morillas; Davo, Manu Molina, Javi Pérez (Mateo, min. 70), Javi Lara (Cirio, min. 75); Castel (Rodado, min. 65) , Kike López (Ekain, min. 65).
2-Celta de Vigo: Iván Villar; Carreira, Aidoo, Fontán, Aarón Martín; Tapia, Beltrán (Brais Méndez, min. 63), Okay (Denis Suárez, min. 63) Baeza (Santi Mina, min. 63), Emre Mor (Afonso González, min. 62) e Lautaro (Holsgrove, min. 80)
Árbitro: Juan Martínez Munuera (Comité Valenciano). Amoestou a Lautaro, Fontán, Santi Mina, do Celta; a Pardo, Rubén González, Manu Molina, do Eivissa
Goles: 1-0, min. 12: Castel; 2-0, min. 27: Castel; 3-0, min. 28: Javi Pérez; 4-0, min. 60: Manu Molina, de penalti; 4-1, min. 78: Santi Mina; 4-2, min. 87: Holsgrove; 5-2, min. 93: Ángel Rodado.
Incidencias: Partido correspondente á segunda rolda da Copa do Rei disputado no estadio municipal de Can Misses ante uns 500 espectadores.