4-6. O Burela, primeiro semifinalista da Copa ao tombar a Santa Coloma

A rapidez e a efectividade ao contraataque foron as claves do conxunto mariñán para facerse co triunfo

O Burela Pescados Rubén é o primeiro semifinalista da Copa de España de fútbol sala, que este xoves comezou en Guadalaxara, tras derrotar a Catgas Energía Santa Coloma por 4-6 nun partido cuxa crave estivo na rapidez e efectividade dos alaranxados no contraataque. O Santa Coloma saíu máis enchufado ao partido e pronto logrou meter no seu campo ao rival. Curvo ensaiou dous disparos, un dos cales requiriu da intervención de Edu. Pero foi Chano, do Burela, quen tivo a mellor ocasión para inaugurar o marcador, cunha vaselina que a punto estivo de pasar a Prieto.

Chegou o minuto 9, fatídico para a escuadra catalá. Primeiro Petry e despois Chano, de penalti, abriron unha brecha que resultaría, ao cabo, insalvable para os pupilos de Xavi Passarrius.

Burela veuse arriba, pero acurtou distancias ao seu adversario, con gol de Adolfo, quen recibía só na área e batía, á media volta, a Edu. Enseguida Iago Míguez ocupouse de restablecer a renda de dous goles para a escuadra galega. Facendo a goma, os cataláns volvían acurtar distancias, cun tanto de Dani Salgado. Entón Antoñito e Bruno Petry, con senllos goles, deixaron ao descanso un complicado 2-5 para os intereses de Catgas Energía Santa Coloma.

Na continuación o conxunto que dirixe Daniel Ibañes atopábase cómodo, e dispuxo de dúas oportunidades, de Antoñito e Petry. Ata o minuto 27 non disparou Santa Coloma, nunha falta ao bordo a área. Sempre era Burela quen daba sensación de perigo. Ata que o seu rival deu un paso adiante e arriscou, con Sepe como xogador máis incisivo. Neste escenario, as contras galegas eran letais. De feito, Chino sentenciaba, só fronte á área, marcando un 2-6 que se antollaba definitivo.

Era o minuto 31. Santa Coloma optou por terminar o choque con porteiro-xogador. E xestionou ben o xogo. Dous goles, de Dani Salgado e Adolfo, meteron presión á escuadra galega, pero a diferenza era suficiente. Burela erixíase, con todo merecemento, como primeiro semifinalista da Copa de España.

INTER. No outro partido do día, o Movistar Inter, o rei de copas, prosegue o seu camiño no torneo a costa dun voluntarioso Palma Futsal que foi capaz de aguantar ao conxunto azulón durante a primeira metade, mentres que na segunda, xa desatados, os interistas consumaron a goleada (8-0).