3-1. O CD Lugo remonta ante a Ponferradina baixo unha intensa neblina

Jonathan Pereira, por partida dobre, e Pablo Caballero neutralizaron o tanto inicial do exbranquivermello Pavón e permiten ao equipo de Milla romper a serie de catro partidos sen gañar
photo_camera David López pugna por el balón con un jugador de la Ponferradina durante un partido marcado por la intensa niebla que cubrió el Anxo Carro

Baixo unha intensa neblina que foi cubrindo aos poucos o Anxo Carro, o Lugo asinou unha remontada ante a Ponferradina (3-1), rompeu unha serie de catro partidos sen gañar e, paralelamente, encadeou o seu sétimo encontro sen perder (3 vitorias, 4 empates).

O conxunto berciano, que sae da promoción de ascenso e viuse superado polos galegos, adiantouse cun tanto do exbranquivermello Lolo Pavón, e, cando mellor estaba, o Lugo igualoulle antes do descanso co primeiro dos dous goles de Jonathan Pereira, que completou a remontada no segundo período, no que o arxentino Pablo Caballero pechou o partido.

Os de Luis Milla empezaron mellor o encontro que a Ponferradina e Campillo rompeu a tregua aos nove minutos cun disparo desde a frontal da área ás mans de Roberto Santamaría tras un pase de Jonathan Pereira.

O equipo berciano respondeu de inmediato de forma similar, cun lanzamento afastado de Álvaro Antón que deu un par de botes perigosos antes de saír á dereita da portería de José Juan.

O conxunto branquivermello apoiouse na profundidade de David Ferreiro para inquietar ao seu rival, que viu comprometida a súa seguridade defensiva cun centro do centrocampista que Campillo rematou fóra.

As mellores ocasións do Lugo chegaron por esa banda, desde onde Pereira atopou no segundo pau a Iriome aos 25 minutos, aínda que o remate do canario marchouse fóra.

A Ponferradina, que se sentía incómoda, reaccionou logo dese ataque, foi aos poucos a máis, e explotou unha das súas mellores virtudes, o xogo a balón parado, para sorprender ao Lugo superada a media hora cun cabezazo de Pavón desde o punto de penalti a centro de Álvaro Antón.

O central pediu perdón á afección do Anxo Carro polo gol ao seu exequipo, do que se desvinculou en xuño, e a Ponferradina rozou o segundo tanto cinco minutos despois cun disparo de primeiras de Álvaro Antón ao que respondeu cun paradón José Juan.

Nos mellores momentos do equipo berciano, o Lugo atopou o gol do empate cando só quedaban tres minutos para o descanso nunha nova incorporación ao ataque de David Ferreiro.

O porteiro da Ponferradina confiouse, intentou despexar a unha man, e o rexeitamento recolleuno Jonathan Pereira para marcar na súa volta á titularidade e, ademais, como único referente ofensivo.

O Lugo incluso puido acabar por diante no marcador a primeira parte, pero un disparo con intención de Carlos Pita foise ao lateral da rede.

A remontada pospúxose para o segundo período, no que Miquel asustou aos lucenses cun cabezazo a balón parado antes de que, noutra acción pola esquerda entre David López e David Ferreiro, chegase o segundo tanto de Jonathan Pereira, que meteu a bota con intelixencia para superar a Santamaría.

A Ponferradina buscou o empate cun disparo de Basha que despexou José Juan, pero lonxe de atopalo, encaixou o terceiro a falta de quince minutos.

Foi o arxentino Pablo Caballero, que se perdeu a anterior xornada por unhas molestias musculares, o que pechou a conta dos galegos tras unha magnífica asistencia de Campillo que o máximo goleador branquivermello, quen substituíra a Pereira, completou cun bo desmarque e resolución na área.