3-0. Triunfo de máis de tres puntos para o Burela

O conxunto mariñán aférrase á primeira praza ao superar ao Penya Esplugue, un rival directo na loita polo título

Peque, del Burela, pugna con una rival. JOSÉ Mª ÁLVEZ
photo_camera Peque, do Burela, pugna cunha rival. JOSÉ Mª ÁLVEZ

O Pescados Rubén Burela FSF pechou a sétima xornada de Primeira feminina cun triunfo de máis de tres puntos. As pupilas de Julio Delgado e Lucas aférranse ao liderado tras superar por 3-0 a un rival directo, o Penya Esplugues. Este resultado outórgalles unha vantaxe de catro puntos co segundo, o Atlético de Madrid, e de cinco coas catalás.

Luci, cuxo disparo se atopou co oportuno pé de Muni, e Lara Balseiro, cun remate o pau, avisaron das intencións mariñás, ante un rival cunha gran defensa. A fortuna non estivo ao lado das laranxas nunha dobre tentativa de Cristina, bloqueada primeiro por Muni para que o local estrelase o rexeite contra o poste. A murciana non fallou á terceira, asistida por Dany. e fixo o 1-0. Ana Romeu estivo moi atenta ao bordo da área, tan só un minuto despois, fronte a Pilar. Volveu á carga os Pescados Rubén para marcar o 2-0. Dany recolleu un balón morto e excedeu a liña de meta.

Nunha segunda parte con menos desequilibrio, Cristina dispuxo doutra dobre ocasión de ouro, primeiro coa meta Nerea como muro e despois cun balón demasiado alto. A burelense atopou o gol cun disparo desde o frontal, que pegou en Celia antes de entrar.

As mariñás intentaron facer dano, cunha xogada de Dany á que chegou Cilene ao segundo pau e o seu remate marchou fóra por pouco. Con cinco minutos por diante, o Penya Esplugues saíu con xogo de cinco sen perigo.

Peque e Luci incorporáronse á concentración da selección española en Nijar (Almería), onde xogarán dous amigables o martes e mércores contra Rusia.

FICHA TÉCNICA:
3.- Pescados Rubén Burela FSF: Ana Romeu, Dany, Cristina, Cilene e Peque —quinteto inicial—, Jenny, Luci, Alves e Lara Balseiro.
0.- Penya Esplugues: Muni, Ronsel, Arantxa, Celia e Laura —quinteto inicial—, Berta, Riscos, Zoe, Pilar, Iris e Nerea.
Goles: 1-0, m.11: Cristina. 2-0, m.13: Dany. 3-0, m.33: Celia (pp).
Árbitros: Feliz Otero e Novoa García. Amonestarno aos locais Jenny, Dani e Cristina e ao visitantes Ronsel, Riscos e Berta.
Incidencias: Pavillón Vista Alegre. 500 espectadores.