2-1. O Vilalbés cae no Barco a pesar do seu dominio

Bazo deu o triunfo aos locais ao anotar dous minutos despois de igualar Cuadrado
Jugadores del Vilalbés en un encuentro anterior. ARCHIVO
photo_camera Xogadores do Vilalbés nun encontro anterior. ARQUIVO

O Rácing Vilalbés marchou sen carga do Barco de Valdeorras. O equipo chairego foi superior ao seu rival, chamado a disputar a fase de ascenso, pero a falta de mordente en ataque impediulle extraer algo positivo. Cuadrado, no minuto 66, neutralizou o gol inicial de David Álvarez; Juanito Bazo, no 68, favoreceuse dun erro defensivo para asinar o definitivo 2-1. A derrota é a segunda consecutiva para o cadro de Simón Lamas.

Apoiado nunha grande organización defensiva, o bloque vilalbés dominou durante moitas fases. As súas transicións, rápidas e profundas, incomodaron a un Barco pouco afeito a sufrir no seu feudo. A verticalidad de José Varela foi un encordio constante para a zaga da escuadra valdeorresa. O extremo, en conexión con Cuadrado, Sito e Javi Sandá, aproveitou os espazos xerados ás costas da defensa para xerar perigo desde moi pronto.

Le a crónica completa na edición impresa deste luns de El Progreso

Barco: Iván Oviedo; David Ordóñez, Javi, Segura, Oli; Rubén García (Jimeno, m.70), Moreira; Ivi Vales, David Álvarez (Carlos Villar, m.86), Pisón (Beto, m.90); e Juanito Bazo.

Racing Vilalbés: Pita; López (Ángel, m.80), Vérez, Josito, Buyo; Javi Varela (Moreda, m.72), Make; José Varela, Javi Sandá, Sito (Diego Rey, m.58); e Cuadrado.

Goles: 1-0, m.30: David Álvarez. 1-1, m.66: Cadrado. 2-1, m.68: Juanito Bazo.

Árbitro: Vidal Fonseca (Santiago). Amoestou a Rubén García, Oli, Ivi Vales, David Ordóñez e Javi Varela.

Incidencias: Partido xogado no campo de Calabagueiros. Uns 700 espectadores.