2-1. O Lugo despide as súas opcións de ascenso

A Ponferradina conseguiu unha vitoria fundamental para seguir pelexando pola permanencia
Un lance del partido
photo_camera Un lance del partido

Ponferradina sumou unha vitoria vital pola permanencia que lle permite saír das prazas de descenso logo de tres xornadas á deriva nas posicións perigosas, co que pasa a depender de si mesma nas catro xornadas que quedan por disputarse na liga Adiante.

O triunfo supón que o dúo no banco formado por Rubén Veiga e Tomás Nistal estréese tamén logo de catro empates nas dúas etapas nesta mesma tempada, e que o Lugo se desenganche de xeito definitivo do soño pola promoción de ascenso.

Os locais saíron cun ritmo rabioso, desnucando ao seu rival na área e cun esquema máis ofensivo que en citas caseiras anteriores, o que pronto propiciou legadas perigosas, primeiro no minuto 2 cun disparo de Adán que golpeou nun defensa e, a continuación, Djordjevic nunha contra que rematou ao pau.

Aos poucos o Lugo foise desperezando, impondo o seu xogo máis combinativo e sementando as primeiras dúbidas na defensa branquiazul, como nun balón longo á área no minuto 19 que tocou coa punta da bota Iriome que e estivo preto de sorprender ao gardameta local na súa saída.

O atasco duns minutos no equipo ponferradino, na fase de posesión lucense, se difuminó nun novo refacho de luzadas que acabaron no primeiro gol dos locais.

Primeiro foi cun remate ás nubes de Raíllo no punto de penalti tras unha falta lanzada por Andy, e a continuación cun cabezazo de Berrocal que sacou na liña de gol un defensor.

Seguidamente, Basha regateou a torto e a dereito e acabou rematando por baixo do corpo de Roberto para pór o 1-0.

Na continuación, a formulación non cambiou, cun Lugo moi brando e unha Deportiva que se achegaba con disparos desviados de Acorán e Aguza.

Precisamente, o excapitán do Real Madrid Castela protagonizou a acción da pena máxima na que foi empuxado por Lemos, penalti que transformou Aguza para pór o 2-0 no minuto 56.

Co segundo gol local, superado o ecuador da segunda metade, o adestrador visitante buscou un xiro total no seu equipo coa entrada en ataque de Pablo Caballero, Jonathan Pereira e Sergio Marcos.

O Lugo volveu recuperar o balón e David Ferreiro avisou primeiro cun centro raso que a punto estivo de sorprender a Santamaría e, a un cuarto de hora para o final, si o logrou cun remate colocado que se coou na portería local para acurtar a diferenza.

A partir dese momento, sufrimento leonés, primeiro cun resbalón de Raíllo que non aproveitou ningún xogador lucense, e máis tarde, no minuto 87, cun lanzamento de esquina que cabeceou desviado Pablo Caballero para pór un nó na garganta da afección ponferradina.

No clima de intranquilidade, cunha Deportiva agarrotada ao máximo polos nervios e o cansazo, de novo Caballero disparou case sen deixar caer o balón, pero o seu remate desviado por centímetros.

No entanto Djordjevic, xa no desconto, puido sentenciar para a Ponferradina, pero pecou de individualismo con Aguza e Antón completamente sos.