2-1. O Lugo supera o líder e leva os tres puntos

O club branquivermello encadea oito partidos sen perder e dúas vitorias seguidas
Manu Barreiro celebra el gol ante el Almería. SEBAS SENANDE
photo_camera Manu Barreiro celebra el gol ante el Almería. SEBAS SENANDE

A efectividade do Lugo e a intervención do VAR, que serviu para anular dous goles do Almería por sendas mans, agrandaron (2-1) a fochanca do equipo andaluz no partido aprazado da última xornada da primeira volta de LaLiga SmartBank.

Os almerienses só sumaron un punto de nove posibles en 2022, levan unha vitoria nos seis partidos máis recentes, e seguen sen funcionar a domicilio, onde non gañan desde o 14 de novembro (0-1 ante o Eivissa), unha serie que lles situou con só tres puntos de vantaxe sobre os seus dous inmediatos perseguidores, o Valladolid e o Eibar, o seu próximo rival.

Moi distinto é o momento que atravesa o Lugo, que acumula oito partidos sen perder e dúas vitorias seguidas logo de cinco empates consecutivos.

O partido púxoselle pronto de cara aos locais, que aos catro minutos rendibilizaron a presión de Ricard Sánchez a Appiah. Chris Ramos completou a acción ofensiva, pero atopouse con Fernando Martínez e o rexeite do gardameta aproveitouno en boca de gol Manu Barreiro.

O Almería reaccionou de inmediato e empatou cun gol de Ramazani, pero o árbitro, tras revisar a acción na pantalla do VAR, anulouno por man do extremo belga.

Os de Rubi intentaron dar un paso adiante e o Lugo castigouno noutra aparición en campo contrario de Ricard Sánchez, que se afianzou no lateral dereito. O xogador cedido polo Granada asistiu a Chris Ramos, que se impuxo no salto e cabeceou ao fondo da rede tras superar o ecuador do primeiro período.

O Almería volveu meterse no partido, pero outra vez o VAR sacouno del. Babic, aos 36 minutos, cazou, nun saque de esquina, un balón aéreo que non lograron despexar nin Ramos nin Ros, pero a videoarbitraxe volveu chamar ao colexiado, o vasco Sagues Oscoz, que o anulou porque o remate do defensa tocoulle despois na man.

Os andaluces non se renderon e na segunda parte dispuxeron dunha dobre ocasión para achegarse no marcador. Nesta ocasión non foi o VAR, senón o porteiro do Lugo Óscar Whalley, o que frustrou o gol ao despexar primeiro un disparo de Ramazani e, desde o chan, outro de Curro.

O Almería, que chegou ao 70 por cen de posesión, atopou o gol aos 88 minutos no seu noveno córner (ningún dispuxo o Lugo) cun cabezazo do coruñés Chumi que anotou en propia meta o seu paisano Carlos Pita.

O líder apertou no desconto, no que asediou ao seu rival, pero encaixou a quinta derrota da tempada, as mesmas que leva o Lugo, que sufriu no desconto a expulsión de Juanpe Jiménez por unha dura entrada a Ramazani.

2 - Lugo: Whalley; Ricard Sánchez, Diego Alende (Pita, m.78), Ros, Lebedenko; Xavi Torres; Gerard Valentín (Campabadal, m.78), Juanpe Jiménez, Señé, Chris Ramos (Jaume Cuéllar, m.71); e Manu Barreiro (Carrillo, m.62).
1 - Almería: Fernando Martínez; Juanjo Nieto (Portillo, m.46), Chumi, Babic, Centelles (Arnau Puigmal, m.72); De la Hoz (Curro, m.46), Samu Cossta; Pozo, Robertone (Akieme, m.72), Appiah (Caballero, m.81); e Ramazani.
Goles: 1-0, M.4: Manu Barreiro. 2-0, M.23: Chris Ramos. 2-1, M.88: Pita, en propia porta.
Árbitro: Sagues Oscoz, do Comité vasco. Expulsou a Juanpe Jiménez, do Lugo, con vermella directa (m.95). Amarelas ao técnico do Lugo, Rubén Albés (m.39), aos seus xogadores Ros (m.41), Carrillo (m.90) e Ricard (m.96); ao adestrador do Almería, Joan Francesc Ferrer 'Rubi' (m.39) e aos futbolistas do conxunto andaluz Juanjo Nieto (m.40), Babic (m.86), Ramazani (m.96) e Curro (m.97).
Incidencias: Partido aprazado da vixésimo primeira xornada, disputado no Anxo Carro ante uns 2.000 afeccionados. Gardouse un minuto de silencio polo pai do xogador do Lugo Sebas Moyano.