1-3. O Lugo abandona a zona nobre da clasificación

Suso Santana liderou a remontada do equipo insular logo dun gol temperán de Joselú
Un momento del partido
photo_camera Un momento del partido

Suso Santana liderou a remontada do CD Tenerife (1-3) ante o CD Lugo no Ángel Carro, onde os lucenses se adiantaron cun gol temperán antes de que os insulares levantasen o marcador e levasen tres puntos que sacan aos de Luis César Sampedro das posicións de promoción de ascenso.

O Tenerife, que xa lograra eliminar ao Lugo na Copa do Rei no mesmo escenario en setembro, enlazou a súa quinta xornada sen perder, unha serie que lle enganchou á zona nobre da clasificación.

Dela cáese o Lugo, que perdeu tres dos catro últimos encontros que disputou diante dos seus afeccionados e enlazou a súa segunda derrota consecutiva no campionato tras caer a semana pasada en Montilivi (3-1).

E iso que o encontro non puido empezar mellor para os locais, que aos cinco minutos atoparon o camiño ao gol cun centro de Manu que cabeceou Joselu Moreno logo de anticiparse a Carlos Ruiz na área.

O décimo tanto do dianteiro do Lugo non conxelou ao Tenerife no Ángel Carro e, dous minutos despois, un penalti por agarrón de Manu a Suso Santana, rigoroso segundo os lucenses, foi transformado polo capitán do conxunto insular a pesar de que José Juan chegou a adiviñar a súa intención.

O Lugo tratou de volver sorprender ao Tenerife con disparos de Pedraza e de Joselu desde o frontal, pero o porteiro internacional venezolano Dani Hernández atallounos sen problemas.

Na outra portería, José Juan luciuse para impedir que o extremo cedido polo Atlético de Madrid Amath Ndiaye anotase o segundo dos tinerfeños aos 24 minutos, ao rematar un centro de Suso Santana a pase de Vitolo.

Os lucenses puideron irse con vantaxe ao vestiario, pero un centro perigoso de Pedraza non o conectou Campillo na área pequena e Joselu, desde o segundo pau, cruzou o esférico e enviouno á madeira.

A segunda metade empezou cun susto, o que protagonizou Raúl Cámara tras un choque con Ignasi Miquel que deixou ao lateral do Tenerife tendido uns instantes no chan e, aínda que despois intentou continuar no partido, tivo que abandonar o céspede no minuto 54 con mareos, pero en bo estado.

O Lugo quixo dar un paso adiante e buscou o gol cun disparo de Carlos Pita desde o frontal que logrou tocar o xusto Dani Hernández para desviar a córner, e cun centro de Calavera ao que non chegou por centímetros Campillo no segundo pau.

Outra asistencia de Calavera desde o flanco dereito estivo a piques de marcalo en propia porta Carlos Ruiz e, cando parecía que o equipo galego podía anotar o segundo, foi o Tenerife o que acertou.

Aos 66 minutos, tras unha perda no medio do campo de Pedraza, que reclamou falta, o Tenerife montou o contragolpe, entre Miquel e Seoane frearon a Amath, pero non se entenderon á hora de despexar o esférico, recolleuno Cristo, asistiu a Suso Santana e o capitán definiu ante José Juan.

Luís César meteu no campo a toda a súa artillería (o arxentino Pablo Caballero, o colombiano Brayan Perea e Yelko Pino), pero o que se atopou foi o terceiro gol dos canarios noutro contraataque que conduciu e culminou Suso Santana, rexeitou José Juan e rematou a pracer o recentemente incorporado Aarón Ñíguez.

A pesar da desvantaxe, o Lugo tratou de rescatar o empate, pero Dani Hernández realizou dúas magníficas intervencións (unha chilena de Joselu e un cabezazo de Perea) e o árbitro non viu penalti nun agarrón de Crosas a Ignasi Miquel xa no desconto.