1-3. O dobrete de Vermello lanza á Polvoreira á cuarta vitoria consecutiva

O equipo de Ortiz dominou con autoridade o xogo tras o descanso
Daniel Rojo persigue la pelota. XESÚS PONTE
photo_camera Daniel Rojo persigue o balón. XESÚS PONTE

O Polvoreira fíxolle perder o liderado ao Barco por medio dunha gran vitoria en remontada, a cuarta consecutiva da filial branquivermello (1-3). Houbo sensación de autoridade visitante sobre o céspede de Calabagueiros. Foi a primeira derrota do Barco, que, ademais, encadea dúas xornadas sen gañar, e a Polvoreira sitúase a tres puntos do xa exlíder.

resumen polvoreira

A cuarta vitoria consecutiva para os pupilos de Álex Ortiz tivo a aureola de día grande incluso desde os prolegómenos, cun ambiente de gala en Calabagueiros e un ritmo endiablado, coma se dunha final a 90 minutos tratásese.

O porteiro local, Aitor Arias, exerceu de salvador ante Vermello, que se vingaría por partida dobre no segundo tempo. O subidón de moral para o Barco foi dobre, pois un minuto despois, a presión local derivou nunha perda na saída de balón por parte da filial. Javi Pazos cedeu a Miguel Duque, un dos mellores llegadores da categoría, que empuxou o esférico ao fondo da rede no minuto 5.

Antes do minuto 10 de xogo, Leandro tivo a oportunidade de réplica para a Polvoreira, pero o remate fóiselle demasiado arriba ao canteirán para un cadro lucense que tivo varias ocasións no primeiro tempo que non materializou.

Resultou moito máis claro no seu plan da Polvoreira nunha continuación que si intensificou o acoso, aínda que a derriba chegou en dúas accións das teoricamente menos claras. Así, un disparo desde fóra da área por parte de Álex Ramos foi ás mans do central Iago.

O colexiado coruñés Espasandín Cores non dubidou en sinalar a pena máxima, os locais non o protestaron en exceso e Vermello non perdoou desde o punto fatídico no minuto 50.

Pouco despois, Álex Ramos probou a Aitor Arias nun disparo afastado e deixou un rexeite franco para Vermello, que mandou o esférico ao fondo da rede, facendo dobrete. Ao final e con todo o equipo replegado, Torrado, un dos recambios, finalizou un contragolpe para referendar a cuarta vitoria consecutiva da Polvoreira.