1-0. Un Lugo eficaz termina coa 'maldición' do Rayo

Cristian Herrera fixo o gol que permitiu aos branquivermellos saír dos postos do descenso e derrotar aos de Vallecas tras tres derrotas nos seus últimos enfrontamentos en Lugo
Un momento del Lugo-Rayo. VICTORIA RODRÍGUEZ
photo_camera Un momento do Lugo-Raio. VITORIA RODRÍGUEZ

O Raio Vallecano encaixou a súa segunda derrota consecutiva en LaLiga SmartBank logo de perdoar ao CD Lugo, que aproveitou practicamente a única ocasión que foi capaz de xerar para lograr a vitoria (1-0) e saír do descenso. Descubríronos o que é gañar ao equipo de Vallecas no Ángel Carro logo de tres derrotas nas últimas visitas dos madrileños ao Anxo Carro.

Coas paradas de strong<> Ander Canteiro, que neutralizou a strong <>Adrián Embarba na primeira parte, na que os vallecanos incluso desperdiciaron un penalti, a axuda do poste e o acerto de Cristian Herrera, o Lugo logrou sumar tres puntos que lle dan osíxeno.

O Rayo, que acaba o primeiro terzo da tempada fóra da promoción de ascenso, foi fiel ao seu estilo, asumiu a iniciativa no Anxo Carro e dificilmente pódese explicar que se marchase sen carga do campo lucense.

Produciu a primeira ocasión aos catro minutos cun disparo de Embarba que sacou de puños Ander Cantero. Aí empezou o recital de intervencións do porteiro local.

Os madrileños asumen erros e o Lugo, que optou pola presión alta, cazoulle aos dez minutos tras un mal pase de Dimitrievski que interceptou Carlos Pita, pero o disparo afastado do centrocampista saíu desviado.

O Raio merodeó a área rival sen consecuencias e foi perdendo precisión na combinación. Embarba volveu intentalo cun disparo desde o flanco dereito e un minuto despois, cando o partido se achegaba á media hora de xogo, tivo a mellor opción para adiantar ao seu equipo.

Nun claro penalti que lle fixo Campabadal a Álvaro García, ao que derrubou logo de perder de vista o balón, Embarba atopouse de novo co porteiro do Lugo, que acertou a dirección do esférico e logrou despexalo cun pé.

Ao Lugo non lle duraba nada o esférico, todo o contrario que aos vallecanos, que volveron rozar o tanto antes do descanso cunha acción de lousa, unha falta que lanzou Embarba a cincuenta metros, pegada á banda, que prolongou Catena no frontal e cabeceou Saveljich ás mans de Cantero.

Na continuación, Eloy Jiménez deixou a Campabadal no banco e deu entrada a Gerard Valentín, que sorprendeu á zaga do Rayo cun balón colgado que Rahmani conectou de cabeza sen puntería.

O equipo madrileño enseguida recuperou o control e o Lugo defendeuse, por momentos, cos once xogadores en campo propio.

Os vallecanos pediron penalti por unha man de Marcelo Djaló a disparo de strong Andrés Martín aos 51 minutos, pero o árbitro interpretou que o balón lle tocou no brazo de apoio ao ir ao chan, e volveron achegarse con perigo á portería local cun contragolpe que montou Dimitrievski.

Nesa xogada lesionouse Gerard Valentín no seu intento por tapar o avance de Andrés Martín e, tras o cambio dos lucenses e o primeiro do Rayo (Pozo por Trejo), o Lugo sorprendeu ao conxunto madrileño cun pase filtrado por Rahmani que converteu na área Cristian Herrera.

Jémez respondeu coa entrada de Piovaccari e o Rayo insistiu ata o final. Incluso no tempo engadido tivo dúas opcións para rescatar un empate que mereceu, pero un poste negoulle o gol a Andrés Martín e o Lugo sumo tres puntos.

- Ficha técnica:
1 - CD Lugo: Ander Cantero; Campabadal (Gerard Valentín, m.46. Iriome, m.68), Peybernes, Djaló, Canella; Pita, Seoane; Tete Morente (Manu Barreiro, m.62), Borja Domínguez, Rahmani; e Cristian Herrera.

0 - Raio Vallecano: Dimitrievski; Advíncula, Saveljich, Catena, Saúl (Piovaccari, m.70); Óscar Valentín; Embarba, Trejo (Pozo, min.68), Santi Comesaña (Jonathan Montiel, m.87), Álvaro García; e Andrés Martín.

Gol: 1-0, M.69: Cristian Herrera.

Árbitro: Trujillo Suárez, do Comité tinerfeño. Mostrou amarela a Embarba (m.63), do Rayo.

Incidencias: Partido da décimo cuarta xornada de LaLiga SmartBank disputado no Anxo Carro ante 2.816 afeccionados.