1-0. O Ourense logra o paso a semifinais fronte ao Poio

Un tanto de Laura Doce no tramo final do partido deu a vitoria ás ourensás

Plantilla del Ourense en la Copa de la Reina celebrada en Burela. PRBFS
photo_camera Plantilla del Ourense en la Copa de la Reina celebrada en Burela. PRBFS

O Ourense impúxose no segundo encontro de cuartos de final da Copa da Raíña ao Poio nun duelo autonómico que se resolveu pola mínima, 1-0, grazas a un tanto de Laura Doce no tramo final.

O partido respondeu os parámetros habituais dun derbi entre dous equipos que se coñecen á perfección e cada un intentou utilizar as súas armas, pero coidando sobre todo o aspecto defensivo para non ir a remolque no marcador. O conxunto ourensán tivo case sempre o control e a posesión ante un Poio sólido atrás, cunha Silvia Aguete de luxo e intentando sorprender na contra e buscando as costas das ourensás. A pesar das tentativas de ambos, o marcador non se moveu nos primeiros 20 minutos, chegándose ao descanso con 0-0.

As ourensás intentaron pór unha marcha máis na circulación do balón e xeraron maior perigo á volta dos vestiarios, pero a orde defensiva do Poio e a solvencia de Silvia foron suficientes para neutralizar as tentativas ata que Laura atopou o camiño do gol nunha xogada cunha serie de rexeites.