1-0. O Lugo loita sen éxito en Pamplona

Un gol de Íñigo Pérez no minuto 90 deu a vitoria ao Osasuna tras un partido aberto

Iriome, durante el partido de este domingo. LALIGA
photo_camera Iriome, durante o partido deste domingo. LALIGA

Un gol no último minuto do centrocampista pamplonés Íñigo Pérez, na súa reaparición tras perderse sete xornadas por lesión, desnivelou a favor de Osasuna o partido ante o Lugo no Sadar (1-0).

Primeira parte algo estraña, sen un claro dominador do partido, quizá Osasuna ao principio e o Lugo nos últimos minutos, e con moitas ocasións claras, pero sen acerto en ningunha das áreas.

Os locais entraron mellor ao partido e sen cumprirse o primeiro cuarto de hora puideron marcar por medio de Roberto Torres e Juan Villar, cuxo disparo foi abortado por Juan Carlos.

O conxunto lucense conseguiu abrir o partido e rozou o gol en dúas ocasións de Herrera, mentres que Osasuna tamén seguiu creando perigo, de novo nas botas de Juan Villar.

Nun partido sen control, o Lugo puido adiantarse antes do descanso en dúas ocasións clarísimas. Lazo, completamente só tras un pase longo de Kravets, mandou o balón fóra, e Rubén, porteiro osasunista, salvou ao seu equipo cunha gran parada a disparo de Escriche.

A pesar de que o técnico rojillo, Jagoba Arrasate, meteu tras o descanso a Íñigo Pérez, ausente as sete últimas xornadas por lesión, Osasuna non logrou controlar o xogo no centro do campo como pretendía e o Lugo seguiu chegando con perigo.

Rubén tivo que empregarse de novo ante Lazo e o equipo lucense pediu penalti nunha acción de Clerc con Iriome.

Osasuna intentouno cun cambio de sistema, con tres centrais e máis acumulación de xogadores no centro do campo, e foi arrinconando ao rival para erixirse dominador no tramo final do partido.

O conxunto navarro estivo preto de marcar en ocasións de Juan Villar e Nacho Vidal, esta última con paradón de Juan Carlos, pero o Lugo fallou no último minuto na defensa dun córner, sacado rápido por Roberto Torres a Rubén García, que puxo un centro para que Íñigo Pérez fixese o gol do triunfo cun remate dentro da área coa dereita.

1 - Osasuna: Rubén; Lillo, Unai García, Aridane (Íñigo Pérez, m.46), Clerc; Oier, Fran Mérida; Rubén García, Roberto Torres, Kike Barja (Nacho Vidal, m.68); e Juan Villar (Xisco, m.79).
0 - Lugo: Juan Carlos; Campabadal, Vieira, Malagón, Kravets; Iriome (Sergio Gil, m.87), Seoane, Azeez, Lazo; Escriche (Juan Muñiz, m.82) e Herrera (Jona, m.65).
Gol: 1-0, m.90: Íñigo Pérez.
Árbitro: Home Aceitón (Comité Balear). Mostrou cartón amarelo a Aridane (m.39) e Juan Villar (m.77), de Osasuna, e a Escriche (m.35) e Kravets (m.69), do Lugo.
Incidencias: Partido da décimo sexta xornada de LaLiga 1/2/3 disputado no estadio O Sadar ante 13.301 espectadores.