1-0. Un Lugo sen garra estrélase en Vallecas

Embarba marcou o tanto rayista ► Os de Curro Torres seguen en descenso
Cristian Herrera se lamenta en Vallecas. ADG MEDIA
photo_camera Cristian Herrera laméntase en Vallecas. ADG MEDIA

O Lugo perdeu en Vallecas (1-0) e segue en zona de descenso. O equipo branquivermello pagou caro o seu mal inicio de partido, no que encaixou dous goles, un deles anulado polo VAR. Mellorou no tramo final da primeira parte, no que tivo unha gran ocasión en botas de Manu Barreiro. O duelo igualouse na segunda metade, que non tivo un dono claro. Pero aos de Curro Torres faltoulles profundidade. Só inquedaron cun lanzamento de Yanis que detivo a meta rayista.

O equipo madrileño saíu ao céspede como un raio e nos dez primeiros minutos contabilizou tres ocasións moi claras, unha delas un gol de Mario Suárez que anulou o VAR por fóra de xogo logo da súa celebración cando o balón xa estaba no centro do campo.

O Lugo viuse aparvado polo empuxe que demostrou o Rayo e o seu mellor xogador foi Ander Cantero, que salvou unha e outra vez ao seu equipo con varias paradas na mesma liña de gol como un disparo de Álvaro García e un cabezazo de Antonio Milic.

O marcador abriuno definitivamente o Rayo aos 25 minutos no seu sétimo achegamento. Álvaro García disparou desde a esquerda, Ander despexou o balón pero o deixou morto na área pequena e Embarba, moi rápido, cruzo o seu remate tras o rexeite do porteiro.

O conxunto galego reaccionou timidamente cando se viu por detrás no marcador, aínda que case todas as súas accións de perigo foron en xogadas rápidas de contraataque polo costado esquerdo. Nunha delas Manu Barreiro culminou a acción cun disparo por baixo que Dimitrievski despexou a córner.

Na segunda metade o Rayo seguiu dominando e puido ampliar a súa vantaxe aos catro minutos cun remate acrobático de Embarba tras un pase desde a esquerda de Montiel.

Con todo, esa acción do Raio supuxo un cambio de chip para o Lugo, que adiantou as súas liñas e comezou a gañar metros sobre o seu rival ata o punto que conseguiu neutralizar todas as súas xogadas de ataque.

O Rayo volveuse a desmoronar co marcador a favor nos compases finais e deu esperanzas ao Lugo, que non soubo aproveitar o bajón do seu rival para inquedar a Dimitrievski.

Coa vitoria o Ryio suma 31 puntos, cun partido menos, e sitúase a dous da sexta praza que ocupa o Numancia. O Lugo, pola súa banda, queda en descenso con 22 puntos e suma a súa segunda derrota consecutiva con Curro Torres como técnico, que substituíu fai dúas xornadas a Eloy Jiménez.

1 - Rayo Vallecano: Dimitrievski; Advíncula, Catena, Milic, Saúl (Lúa, m.66); Mario Suárez; Embarba (Piovaccari, m.73), Trejo, Montiel, Álvaro García (Óscar Valentín, m.84); e Andrés Martín.
0 - Lugo: Ander; Campabadal (Gerard, m.82), Peybernes, Malagón, Leuko; Jaume, Pita, Alex López (Hugo Rama, m.71); Rahmani (Iriome, m.64), Herrera e Manu Barreiro.
Goles: 1-0: M.25 Embarba.
Árbitro: Díaz de Mera (Comité castelán-manchego). Amoestou a Milic (m.6), Montiel (49), Álvaro (51) e Piovaccari (85), do Rayo; e Peybernes (25), Josete (62) e Iriome (68), do Lugo.
Incidencias: partido correspondente á xornada 23 disputado no estadio de Vallecas de Madrid, ante uns 9.000 espectadores.