0-1. O Lugo levántalle' os tres puntos ao Girona

Unha impecable actuación de José Juan e un único gol de Sergio Marcos no 81 dan a primeira vitoria fóra de casa para os branquivermellos
Jugadores del Lugo y el Girona disputan un balón dividido
photo_camera Jugadores del Lugo y el Girona disputan un balón dividido

Un gol de Sergio Marcos a dez minutos para o final deu os tres puntos (0-1) ao Lugo contra o Xirona en Montilivi e agrandou a maldición que sofre o equipo catalán contra os branquivermellos.

A pesar do tanto de Sergio Marcos, o meta José Juan foi o gran protagonista do seu equipo, xa que lle salvou en repetidas ocasións.

Xirona e Lugo medíronse nun partido moi especial para o conxunto catalán, e os de Pablo Machín saíron a por todas desde do primeiro minuto.

Nos primeiros instantes do encontro, os locais intentaron facerse co control do xogo para crear perigo, pero sen demasiado acerto.

A primeira ocasión do partido non chegou ata o minuto 15. Lejeune rematou de volea dentro da área e o balón chegou a Alcalá, que estaba só dentro da pequena, pero non conseguiu rematar con acerto.

Tres minutos máis tarde, Borja intentouno de lonxe, pero José Juan atallou o balón sen demasiados problemas. O Lugo, pola súa banda, non sentiu cómodo e durante a primeira media hora nin se achegou á meta de Becerra.

No minuto 36, Borja virouse dentro da área e intentou sorprender a Jose Juan, que parou o esférico.

Os últimos minutos do primeiro tempo seguiron coa mesma tónica: moito xogo no centro do campo e intensidade, pero sen demasiadas ocasións.

No inicio do segundo acto, Pablo Machín introduciu dous cambios para intentar facerse co partido. Alcalá puido facer o primeiro gol á saída dun córner, pero o seu remate saíu desviado á dereita da portería lucense.

O Xirona deu un paso á fronte e parecía cuestión de minutos que chegase o gol local ante un Lugo case desaparecido. Só Caballero, no minuto 53, fixo tremer a Montilivi nun un contra un con Becerra, pero o seu remate marchouse desviado.

O equipo galego encerrouse no seu campo e José Juan luciuse en varias ocasións.

A falta de quince minutos para o final, Alcalá rematou ás mans do porteiro logo dun córner botado por Felipe.

No minuto 81, Sergio Marcos, na segunda aproximación do Lugo na segunda parte, marcou cun disparo desde moi lonxe que pasou por encima de Becerra e sentenciou o duelo.