Valverde coróase como campión de España de ciclismo

O vencedor marcou un tempo de 4 horas, 33 minutos e 49 segundos

Valverde, en cabeza, y Luis León Sánchez. EFE
photo_camera Valverde, na cabeza, e Luis León Sánchez. EFE

Alejandro Valverde (Movistar), actual campión do mundo de ciclismo, conseguiu este domingo o seu terceiro título de campión de España ao bater no esprint a outro murciano, Luis León Sánchez (Astana), co que chegou por diante á meta.

Valverde xa fora campión en 2008, en Talavera de la Reina, en 2015 en Cáceres. A medalla de bronce foi para Jesús Herrada (Cofidis).

A xornada, que partiu desde Los Alcázares e levou aos participantes a percorrer 194,9 quilómetros, estivo marcada pola combatividad de corredores que optaban a sorprender aos favoritos, pero todo decidiuse no tramo final nun duelo entre os dous grandes favoritos ao triunfo.

Estes Campionatos de España de ciclismo, que se viñeron celebrando desde o venres na rexión de Murcia, concluíron coa proba en liña para as categorías elite UCI e elite, e aí deuse o esperado duelo entre ilustres murcianos, no que tamén se coou o conquense Jesús Herrada, do equipo Cofidis, quen foi terceiro.

Valverde, de 39 anos, e Sánchez, de 35, xefes de filas do Movistar Team e o Astana kazako, xogáronse o ouro, que foi para o das Lumbreras de Monteagudo, quen acumula tres títulos nacionais en liña pois este súmase aos de 2008 e 2915.

O vencedor marcou un tempo de 4 horas, 33 minutos e 49 segundos, que é o mesmo que o asinado por Luis León Sánchez.

A 16 segundos chegou Herrada e dous segundos despois o primeiro grupo perseguidor con Diego Rubio, do Burgos BH, á cabeza.

Nesa selección de corredores estaba, como noveno da carreira, o alacantino Xullo Alberto Amores, do Electro Hiper Europa, quen levou o título na categoría elite sen contar á UCI.