0-0. O Real Madrid arrefríase ante Osasuna

Terceiro partido seguido sen gañar no Santiago Bernabéu para os de Carlo Ancelotti
photo_camera Benzema y su compañero Eder Militao saltan por el balón junto a los jugadores de Osasuna. JUANJO MARTÍN

O Real Madrid chegou ao partido contra Osasuna en bo momento tras golear ao Shakhtar Donetsk e levar o Clásico, pero se topou co muro rojillo, en defensa de cinco, e faltoulle fluidez e ideas nos últimos metros para romper o 0-0.

Terceiro partido seguido sen gañar no Santiago Bernabéu para os do italiano Carlo Ancelotti, mentres que os rojillos seguen invictos lonxe do Sadar.

O día amenceu frío en Madrid, pero foi mellorando, aínda que o ambiente dentro do Santiago Bernabéu, xa a partir das 21:30 horas CEST, con límite de 50.000 espectadores –acudiron ao redor de 35.000- polas obras, e non pola pandemia por primeira vez desde a volta do público, pareceuse ao de primeira hora do día na capital de España. E transmitiuse ao seu equipo.

Estraño para un Real Madrid que volveu despois dun mes á súa casa e que chegaba tras darlle a volta ao peor momento da tempada, cunha goleada en Liga de Campións contra o Shakhtar Donetsk (0-5) e a vitoria no clásico (1-2).

En defensa dos afeccionados madridistas, os de Osasuna si se fixeron notar no alto do Santiago Bernabéu, é que o ritmo non acompañou. Os de Ancelotti dominaron o balón a pracer na primeira metade, cun 74 por 100 de posesión, pero sempre a dúas ou máis toques.

Imposible romper así a defensa de cinco que propuxo Jagoba Arrasate para a súa visita o feudo madridista, un plan que, polo visto no terreo de xogo, tiña como obxectivo chegar vivos aos instantes finais xa que nos primeiros 45 minutos só inquietaron ao belga Thibaut Courtois, quen xogou de inicio tras o susto no xeonllo fronte ao Barcelona, nun cabezazo alto de Kike García nun saque de esquina.

No Real Madrid, o brasileiro Vinicius Junior volveu ser o axitador. Sobre o céspede e intentando animar á bancada no minuto 15, xusto despois de que Ancelotti dixese na rolda de prensa da véspera que debía concentrarse menos ao que ocorría en devandita zona.

Súa foi a mellor ocasión dos locais, nun disparo cruzado no m.30 que Sergio Herrera despexou a saque de esquina. Do extremo estivo moi pendente Jon Moncayola, axudando a Nacho Vidal xa que non podían deixar a Vini no un contra un que xeraba o 5-3-2 de Arrasate.

Tras o descanso, no que Ancelotti optou por Rodrygo en lugar de Camavinga, atrasando a Asensio ao centro do campo, para intentar dar verticalidad aos seus, foi Moncayola o que a punto estivo de ser protagonista. Contragolpe de Osasuna, o primeiro que lograban, no m.50, que o centrocampista estivo a piques de culminar en gol, pero o seu remate forzado estrelouse no pau.

Isto serviu de estímulo para o Real Madrid, que comezou a encerrar a Osasuna na súa área. Na primeira metade optaron polos disparos afastados, e na segunda foron os centros a táctica usada para intentar derrubar o muro pamplonés. Xusto nun envío lateral de Rodrygo, correndo ao espazo, os locais rozaron o 1-0, pero o seu compatriota Vinicius non puido chegar a rematar por pouco.

Dous minutos máis tarde, no m.61, o francés Karim Benzema tirou de calidade individual para intentar desatascar aos seus, pero esta vez non lle serviu o fregar a lámpada. Inventouse un pase de escándalo a Vini seis minutos máis tarde para deixarlle só diante de Sergio Herrera, pero, ademais de errar no man a man, a acción anulouse por fóra de xogo.

A situacións desesperadas, medidas desesperadas; debeu pensar Casemiro. Minuto 81 e seguía o 0-0 no marcador, viu adiantado ao gardameta de Osasuna e disparou desde o seu propio campo. Volveu o silencio case sepulcral ao Santiago Bernabéu, aínda que esta vez de tensión, pero o balón marchouse fóra por pouco.

Seguiu intentándoo o Real Madrid desde a banda, pero sen atopar rematador mentres o serbio Luka Jovic quentaba na banda sen chegar a participar no partido.

Un punto que deixa líder provisional aos de Ancelotti, pero á espera do que faga o xoves a Real Sociedade en casa do Celta de Vigo. Pola súa banda, o Osasuna colócase na sexta posición e segue invicto lonxe do seu estadio, con catro vitorias e un empate.

0 - Real Madrid: Courtois; Carvajal (Lucas Vázquez, m.69), Militao, Encomia, Mendy (Marcelo, m.69); Casemiro, Camavinga (Rodrygo, m.46), Kroos; Marco Asensio (Hazard, m.69), Benzema e Vinicius.
0 - Osasuna: Sergio Herrera, Nacho Vidal, Unai García, David García, Juan Cruz, Manu Sánchez, Torró, Javi Martínez (Darko Brasanac, m.67, Moncayola (Oier, m.89), Kike García (Barbeiro, m.89) e Chimy Ávila (Rubén García, m.67)
Árbitro: César Soto Grao (Comité Rioxano) amoestou a Camavinga (m.27) por parte do Real Madrid e a Unai García (m.15) en Osasuna.
Incidencias: partido correspondente á xornada 11 da liga Santander disputado no Santiago Bernabéu ante uns 35.000 espectadores. Antes do encontro rendeuse homenaxe a mulleres que sofren cancro de mama e a familiares. Ademais, entregóuselle a Karim Benzema o premio a mellor xogador do mes.