Pinot toma o Alpe d'Huez e Quintana queda a un minuto do Tour

O británico Chris Froome convértese no gañador virtual do Tour de Francia tras resistir o ataque do colombiano e só a falta do paseo nos Campos Eliseos
El ciclista colombiano Nairo Quintana
photo_camera El ciclista colombiano Nairo Quintana

O francés Thibaut Pinot logrou este sábado a vitoria no Alpe d'Huez, mentres que o británico Chris Froome converteuse no gañador virtual do Tour de Francia tras resistir ao último ataque do colombiano Nairo Quintana, que quedou a 1.12 do "soño amarelo".

O líder do Movistar atacou ao pé do Alpe d'Huez e, tras ser absorbido, de novo a dez quilómetros da subida, para lograr unha renda en meta 1.20 segundos, mais seis de bonificación sobre Froome.

O gañador de 2013, que subiu todo o porto a roda de Wouter Poels, primeiro, e de Richie Porte despois, tiña unha vantaxe no xeneral de 2.38, polo que salvou a súa camisola amarela e, a falta do paseo triunfal de París, ten o seu segundo Tour virtualmente gañado.

O terceiro en París será o español Alejandro Valverde, que por vez primeira subirá ao podio do Tour de Francia, no que o ano pasado foi cuarto.

O Movistar terá dous homes no podio e, ademais, gañará a clasificación por equipos e a camisola branca que distingue ao mellor mozo, que será Quintana.

O colombiano acabou a penúltima etapa cun sabor agridoce. quedou ás portas do seu "soño amarelo" e da etapa, que finalmente gañou Pinot, sobrevivente da escapada que se formou nada máis comezar a xornada e que rematou cunha renda de 18 segundos.

É a segunda vitoria de etapa de Pinot, terceiro da pasada edición, e que xa gañou en 2012 na estación alpina suíza de Porrentruy.

Chris Froome, virtual gañador do Tour de Francia, asegurou tras a finalización da etapa que o colombiano Nairo Quintana, segundo do xeneral, levoulle ao límite e fíxolle temer pola súa vitoria final.

"Nairo levoume ao final das miñas forzas ata o final do Alpe d'Huez. Hoxe temín pola vitoria, teño que dar as grazas aos meus compañeiros polo seu apoio", asegurou o líder do Sky, que mañá vestirá de amarelo nos Campos Elíseos por segundo ano, tras 2013. "Foi o ascenso máis difícil da miña carreira e tívenos complicados. Pasóuseme pola cabeza perder, estaba con Poels e Porte, impuxémonos un tempo para non perder o amarelo. Os meus compañeiros fixeron un traballo incrible. Son un privilexiado, non mo merezo", comentou.

Cabe destacar que Froome tamén se vestirá coa camisola de puntos vermellos que acredita ao rei da montaña. O quinto posto no Alpe D'Huez garántelle, ademais do primeiro posto do xeneral, a peza de lunares, sucedendo no historial ao polaco Rafal Majka.

Nairo Quintana, pola súa banda, lamentou o tempo que cedeu na primeira semana do Tour de Francia e que lle impediu gañar a carreira. "Deino todo. Perdín o Tour a primeira semana, cando estiven implicado nun corte e perdín un minuto e medio que é o que me fixo perder o Tour", sinalou o xefe de filas do Movistar. A pesar de non alcanzar a vitoria asegurou que está "satisfeito" co segundo posto. "Era o último día para probar e intentámolo. Pensabamos facelo desde a Croix de Fer, pero non saíu. Volvémolo a intentar ao final, gañamos algo de tempo pero non foi suficiente", concluíu.