CLASIFICACIÓN FINAL

Pedro Burgo e Sergio Vallejo, cuarto e quinto no Rally de Sierra Morena

O zaragozano Cristian García impúxose na primeira proba do Campionato de España sobre asfalto. O cambrés Iván Ares foi terceiro
Sergio Vallejo, en un control del Rally de Sierra Morena
photo_camera Sergio Vallejo, en un control del Rally de Sierra Morena

O piloto zaragozano Cristian García (RMC Motosport) adxudicouse, remontando, a trixésimo quinta edición do Rally Internacional Sierra Morena, para desa forma reeditar o seu triunfo do pasado ano en Córdoba, onde esta fin de semana iniciouse o Campionato de España sobre asfalto. O cambrés Iván Ares foi terceiro, o lucense Pedro Burgo co seu Skoda Fabia R5 foi cuarto e o meirego Sergio Vallejo acabou quinto.

Cristian García, co seu Ford Festa R5, afrontaba a segunda etapa en terceira posición con nove segundos de desvantaxe sobre o cántabro Surhayen Pernía (Hyundai i20 R5), ao que superou inicialmente tras a disputa do segundo tramo do día, o primeiro dos tres que acabaría gañando para apuntarse o triunfo final cunha vantaxe de 8,7 segundos.

O maño empezou así a súa defensa do título nacional nunha proba que por segundo ano consecutivo era tamén puntuable para o European Rally Trophy da Federación Internacional de Automobilismo (FIA) e que resultou igualadísima.

Esta segunda etapa chegou a ter ata tres líderes da provisional. O cambrés Iván Ares (Yacar Racing) foi o primeiro en tomar o
mando co outro Hyundai, ao imporse no primeiro tramo da mañá o máis curto (11,39 km) e rápido do Rally, onde se congregaron uns 30.000 afeccionados en pleno corazón da serra cordobesa. Ao cabo acabaría cedendo para completar o podio a vinte e nove segundos do gañador.