García López retírase lesionado contra Raonic

Muguruza, Carreño, Bautista e Nadal, aos oitavos de Roland Garros

García López foi o único lunar para o tenis español ao retirarse por lesión no duelo contra Raonic
photo_camera La tenista española Garbiñe Muguruza en acción durante su partido de tercera ronda de Roland Garros

A española Garbiñe Muguruza, defensora do título e cuarta favorita, xa está en oitavos de final de Roland Garros, tras derrotar á kazaka Yulia Putintseva, cabeza de serie 27, por 7-5 e 6-2 en 1 hora e 40 minutos.

"Foi unha loita dura, tratei de non perder a concentración ante unha adversaria que o ano pasado alcanzou os cuartos de final, intentei estar todo o tempo no partido para poder gañar", dixo desde a pista central de París a gañadora da pasada edición.

Muguruza asegurou que intentou ser agresiva co seu xogo para controlar os puntos, "pór presión á rival para tratar de dominar".

Muguruza medirase por un posto en cuartos de final contra a gañadora do duelo entre a estadounidense Shelby Rogers e a francesa Kristina Mladenovic, décimo terceira favorita.

NADAL. O español Rafael Nadal, cuarto favorito, logrou o pase a oitavos de final de Roland Garros, tras conseguir o seu triunfo máis avultado nas súas trece aparicións no torneo e 77 partidos, ao derrotar ao xeorxiano Nikoloz Basilashvili por 6-0, 6-1, 6-0, en 1 hora e 30 minutos.

O español conseguiu, ademais, gañar no seu partido número 100 xogado a cinco sets sobre terra batida, nos que só perdeu dous, ambos en Roland Garros. A un día de cumprir 31 anos, algo que considerou que "non é unha boa noticia", Nadal impresionou ao torneo que aspira a gañar por décima vez, algo que ningún home logrou ao longo da historia en ningún Grand Slam.

O español plántase en oitavos de final de Roland Garros por duodécima vez na súa carreira, tras arrasar nos seus primeiros tres partidos en París.

"Non se se logrei a perfección, fixen un bo partido, era importante volver facelo nesta pista que tantas alegrías me deu, grazas a todo o mundo", sinalou. Nunha tarde que ameazaba choiva, Nadal apresurouse a lograr o triunfo, tanto que a derrota de Basilashvili rozou o escándalo.

O primeiro set anotoullo en 23 minutos e perdendo só 8 puntos. Tardou 49 minutos en deixar escapar o primeiro xogo, e o único, cando os tronos resoaban no encapotado ceo parisiense e chispeaban as primeiras pingas; e acelerou para gañar antes de que caese a anunciada tormenta.

Foi a súa vixésima vitoria sobre terra batida dunha tempada na que só concedeu unha derrota nesa superficie, a que lle propinou nos cuartos de final de Roma o austríaco Dominic Thiem.

As súas cifras impresionantes sitúanlle como o principal candidato para a vitoria final dun torneo que o ano pasado abandonou de forma prematura por unha lesión de boneca, e que agora volve dominar desde o confort do seu tenis majestuoso.

CARREÑO. O español Pablo Carreño, pola súa banda, tamén alcanzou os oitavos de final nesta edición de Roland Garros, os primeiros que xogará dun Grand Slam, tras derrotar ao búlgaro Grigor Dimitrov por 7-5, 6-3 e 6-4 en 2 horas e 18 minutos.

Tras tropezar en terceira rolda nos tres últimos Grand Slam, o asturiano logrou este venres superala fronte ao número 12 do mundo, que está a recuperar o seu mellor tenis esta tempada.

Carreño, que hai dous días logrou a súa vitoria 100 no circuíto, medirase por un posto nos cuartos de final contra o canadense Milos Raonic, quinto favorito, que se beneficiou da retirada do español Guillermo García López, lesionado, cando se disputou pouco máis dun set, 6-1, 1-0.

O español nunca gañou un set ao cañonero canadense, contra quen xogou en tres ocasións, todas elas en 2016, dúas en pista dura, Pequín e París-Bercy, e unha na herba de Wimbledon.

BAUTISTA. Un ano logo de alcanzar por vez primeira os oitavos de final de Roland Garros, o español Roberto Bautista volveu clasificarse este venres para esa rolda tras derrotar ao checo Jiri Vesey por 6-3, 6-4 e 6-3 en 2 horas e 3 minutos.

O castellonenco, que disputaba os dezaseisavos de final dun Grand Slam por oitava vez consecutiva, tratará de clasificarse por vez primeira uns cuartos de final dun grande contra o gañador do duelo entre Rafael Nadal e o xeorxiano Nikoloz Basilashvili.