4-2. Histórico Mirandés: tomba ao Villarreal e cóase en semifinais da Copa

photo_camera O Mirandés fixo historia. SANTI OTERO

Un Mirandés imparable eliminou este mércores o Villarreal (4-2) e plantouse en semifinais da Copa do Rei por segunda vez na súa historia. Merquelanz foi o xogador determinante para os rojillos que repiten a fazaña da tempada 2011/2012.

O Vilarreal quixo mandar no partido dominando o balón mentres que o Mirandés preferiu esperar ben colocado no terreo de xogo e presionando desde arriba a saída de balón, un dos selos de identidade do equipo de Andoni Iraola.

Merquelanz avisou ao meta Andrés Fernández cun balón que se foi case rozando a escuadra, xusto antes de que Matheus Aias, que estaba a meter en serios problemas constantemente á defensa do Villarreal, adiantase o equipo rojillo. O brasileiro regateou varios xogadores antes de sorprender cun tiro axustado ao pau curto, sendo o quinto que anota esta tempada, colocándose como máximo goleador.

Ese gol deu ás ao conxunto rojillo ata que unha falta de Malsa sobre Cazorla desde a frontal da área, terminou cun perfecto disparo de Ontiveros que nada puido facer Limones. O gol do conxunto de Javi Calleja foi un xerro de auga fría para os de Iraola, que sufriron nos últimos minutos da primeira metade.

O Mirandés volveu poñer por diante grazas ao VAR. Un córner botado por Merquelanz daba na man de Quintillá e de primeiras De Burgos Bengoetxea non pitou penalti, pero tras un par de xogadas, revisouse e terminou en penalti a favor do Mirandés. Merquelanz marcaba desde o punto de penalti co tempo cumprido para chegar aos vestiarios cun 2-1 a favor dos rojillos.

Os 'rojillos' repiten a fazaña da tempada 2011-2012

Tras o paso polos vestiarios, os homes de Javi Calleja saíron con máis enerxía e tiveron mellores oportunidades nas botas de Ontiveros. Odei tocaba coa man un centro do Vilarreal e o árbitro non dubidou en pitar penalti.

Cazorla igualaba o encontro, pero o partido converteuse nunha auténtica tolemia, pois só dous minutos despois, o propio Odei volvía poñer por diante o Mirandés, anticipándose ben á defensa.

O Mirandés veu arriba e Antonio Sánchez protagonizou unha xogada na que o equipo rojillo puido marcar o cuarto da noite antes de que o Villarreal tivese varias ocasións claras, pero Limones salvou o equipo rojillo en varias ocasións, sendo providencial para o equipo de Iraola.

Franquesa, que precisamente se enfrontaba ao equipo desde o que chegou cedido ao Mirandés, tivo que retirarse lesionado no minuto 84. O tempo acabábase para os de Javi Calleja e empezaron a esmagar en busca da prórroga, mentres o Mirandés dedicouse a achicar balóns.

Merquelanz, rozando o tempo regulamentario puido sentenciar cun forte disparo que Andrés Fernández mandou a córner e no desconto, o irundarra regalou un balón a Antonio Sánchez para pechar a eliminatoria e volver dar a sorpresa eliminando a outra primeira división.

Mirandés: Limones, Alexander, Odei, Sergio, Franquesa (Kijera min 84), Malsa, Antonio Sánchez, Álvaro Rey, Álvaro Peña (Guridi min 67), Merquelanz e Matheus Aias (Marcos André min 78).

Vilarreal: Andrés Fernández, Mario, Funes Mori, Sofian Chakla (Rubén Peña min 46), Xavier Quintillá, Samuel Chukwueze (Paco Alcácer min 64), Anguissa (Moi Gómez min 70), Cazorla, Ontiveros, Gerard Moreno.

Goles: 1-0: M.17 Matheus Aias. 1-1: M. 32 Ontiveros. 2-1: M.45 Merquelanz (p). 2-2: M.55 Cazorla (p). 3-2: M.58 Odei. 4-2: M.91 Antonio Sánchez.

Árbitro: De Burgos Bengoetxea (colexio vasco). Amoestou polo conxunto local a e polos visitantes a Iborra (min 34), Chakla (min 37), Mario Gaspar (min 51), Chukwueze (min 63), Cazorla (min 77)

Incidencias: Partido correspondente aos cuartos de final da Copa do Rei celebrado no Estadio Municipal de Anduva ante 4.528 espectadores, uns 100 afeccionados do Vilarreal.