As "Guerreiras" caen con Hungría e xogaranse o pase ante Rusia

A selección española feminina de balonmán terá unha nova oportunidade o vindeiro luns para selar a clasificación para os cuartos de final
La española Mireya González trata de lanzar el balón ante la húngara Zsuzsanna Tomori en el encuentro del grupo B de balonmano femenino entre España y Hungría. EFE
photo_camera A española Mireya González trata de lanzar o balón ante a húngara Zsuzsanna Tomori no encontro do grupo B de balonmán feminino entre España e Hungría. EFE

A selección española feminina de balonmán perdeu a oportunidade de selar o seu billete para os cuartos de final dos Xogos de Tokio e xogarase a clasificación ante Rusia na última xornada, tras caer este sábado por 29-25 ante Hungría

A derrota castigou a falta de acerto no lanzamento do equipo español, que desde o principio do partido sufriu o indecible para resolver os seus ataques.

Non é que España non lograse facer circular con fluidez o balón, de feito, as de Carlos Viver fixeron chegar en vantaxe a pelota aos seus pivotes e extremos, pero a falta de puntería condenounas.

Unhas veces por erros propios e outros polo bo facer da porteira Blanka Biro, que detivo tres dos catro primeiros lanzamentos do equipo español, o certo é que España, superados os primeiros seis minutos de xogo, só contabilizaba un tanto no marcador.

Isto non o desaproveitou Hungría, que a diferenza das "Guerreiras" converteu practicamente case cada un dos seus lanzamentos, para adquirir unha máis que inquietante renda de catro goles (5-1) que obrigou a pedir con urxencia un tempo morto ao técnico español.

O parón serviulle de pouco ás "Guerreiras", que non só seguiron agrandando as estatísticas da porteira Biro, senón que comezaron a encadear perdas de balón que aumentaron aínda máis a desvantaxe (7-2).

Pero se en ataque o conxunto español non funcionaba, a defensa mostraba un bo ton, a pesar das dificultades para conter as penetracións da lateral esquerda Petra Vamos, que facía manter vivas as esperanzas.

Estas posibilidades de reacción aumentaron de xeito exponencial grazas ás paradas de Silvia Navarro, que sustentou durante moitos minutos ao conxunto español coas súas intervencións.

Aferrada ás paradas da valenciana, a defensa española comezou a crear cada vez máis apuros a un conxunto magiar que xa non se mostraba tan eficaz como ao principio.

A melloría defensiva permitiu a España reducir a súa desvantaxe nun marcador que non se mostrou máis igualado ao descanso (14-11) polo empeño das "Guerreiras" de persistir nos seus erros de lanzamento.

Pero a selección española había atopado o camiño: defensa, defensa e máis de defensa. E a iso aplicouse nos minutos iniciais do segundo tempo, o que permitiu ás de Carlos Viver situarse a tan só un tanto (15-14) no marcador.

Con todo, cada vez que España pareceu en disposición de igualar definitivamente o marcador chegaba o inoportuno fallo ou a perda de balón.

Estes erros converteron os vaivéns do equipo español no tenteador nunha goma que pareceu romper definitivamente cos sete tantos de desvantaxe (23-16) cos que contaba aos once minutos da continuación.

Pero cando todo parecía perdido xurdiu o carácter irredutible do conxunto español, ese xene guerreiro que permitiu a España reengancharse ao partido grazas ao seu defensa e ás paradas de Merche Castellanos, que substituíu a Navarro na segunda metade.

A reacción posibilitou que as de Carlos Viver se situaran a tan só un gol de diferenza 24-23 a falta de menos de nove minutos para a conclusión.

Con todo, non era o día de España. Do mesmo xeito que ocorreu ao comezo do partido estrelouse de novo coa porteira Blanka Biro, que con tres paradas practicamente consecutivas condenou definitivamente á derrota (29-25) ao equipo de Viver.

Nerea Pena: "Faltounos todo para poder gañar"

A xogadora da selección española de balonmán Nerea Pena non buscou ningún tipo de escusa e asegurou que ao conxunto español faltoulle todo" para poder vencer a Hungría.

"Sabiamos que elas ían saír con todo, porque viñan de tres partidos moi malos. Sabiamos que ían saír a por todas e non puidemos controlalas. Non fixemos un bo traballo. O principio de partido foi malo", recoñeceu a primeira liña.

"A pesar de non facer un bo partido puidémolo arranxar cando nos puxemos a un gol, pero non soubemos dar aí ese empuxón final. Encadeamos moitísimos erros en todas as facetas e iso é algo do que temos que aprender, porque non nos podemos permitir un partido así o próximo día", indicou a navarra.

Pena confía en que España aproveite a nova oportunidade que terá o próximo luns ante Rusia para selar a clasificación para os cuartos de final.

"Hoxe non fixemos o noso traballo e tócanos facelo o próximo, aínda que sabemos que non vai ser fácil, porque Rusia vainos a querer expor un partido moi físico e nós temos que estar preparadas para non caer no seu xogo", concluíu a xogadora española.

Mireya González: "Ante Rusia non podemos repetir este arranque de partido"

A lateral da selección española de balonmán Mireya González asegurou que o conxunto español "non pode repetir" o mal arranque de partido que protagonizo ese sábado ante Hungría, na última xornada ante Rusia se quere lograr a clasificación para os cuartos de final.

"Ante Rusia non podemos repetir este arranque de partido. é verdade que todos os partidos empezamos perdendo, nalgúns puidemos reaccionar antes e neste fixémolo demasiado tarde, temos que analizar o porqué, pero ante Rusia non podemos repetir un inicio así, temos que estar intensas desde o principio", sinalou González

Un partido ante Rusia no que España depende de si mesma para lograr o pase a uns cuartos de final aos que as "Guerreiras" poderían acceder, incluso, como segundas de grupo se logran vencer o luns á selección rusa.

"O primeiro é meterse en cuartos, porque aínda que sexa como cuarto clasificado tes o teu partido, a túa oportunidade de meterte en semifinais, pero se encima podemos ser segundas e quitarche a Noruega ou aos Países Baixos, pois mellor, pero o primeiro é gañar e meternos en cuartos", concluíu Mireya González.