Garbiñe Muguruza pasa de rolda en Wimbledon

A española venceu á belga Yanina Wickmayer xogando un tenis agresivo
Garbiñe Muguruza disputando un partido en hierba en una imagen de archivo
photo_camera Garbiñe Muguruza disputando un partido en hierba en una imagen de archivo

A española Garbiñe Muguruza, décimo cuarta favorita, venceu á belga Yanina Wickmayer, 96 do mundo, por 6-2 e 6-4 para regresar á terceira rolda do torneo de Wimbledon.

Na pista número tres do All England Club, Garbiñe deixou atrás á súa segunda adversaria este ano nunha hora e 20 minutos, esquecendo a súa derrota do 2016 ante a eslovaca Jana Cepelova nesta mesma rolda.

Garbiñe xogou un tenis agresivo e con só 10 erros non forzados para derrotar por terceira vez a Wickmayer, unha rival á que xa vencera en dúas ocasións anteriores, en Roland Garros o pasado ano, e en Hobart hai tres tempadas, sen ceder un set. A belga estivo apoiada na pista polo seu compatriota Kim Clijsters, exnúmero un do mundo.

Con dous partidos gañados e sen ceder unha manga, a española medirase agora coa romanesa Sorana Cirstea, que se impuxo á estadounidense Bethanie Mattek-Sands, por 4-6, 7-6 (4) e abandono por lesión.

Ao comezo do terceiro set, a americana sufriu unha espectacular caída na pista 17, torcéndose un xeonllo cando se achegaba á rede. Os seus berros de dor e pedindo auxilio, "axudádeme, axudádeme" escoitáronse por todo o recinto e Cirstea saltou a rede para auxiliala. Minutos despois foi evacuada da pista en padiola.