Fernando Alonso gaña o Mundial de Resistencia repetindo triunfo en Le Mans

O asturiano celebra o cuarto título mundial da súa carreira

Fernando Alonso, en el podio de Le Mans. EFE
photo_camera Fernando Alonso, no podio de Le Mans. EFE

O español Fernando Alonso certificou o seu triunfo no Mundial de Resistencia (WEC, en siglas inglesas) tras repetir triunfo nas 24 Horas de Le Mans, que gañou este domingo co seu Toyota TS050 Hybrid xunto ao suízo Sebastien Buemi e o xaponés Kazuki Nakajima.

O dobre campión mundial asturiano de Fórmula Un e os seus compañeiros volveron gañar a prestixiosa proba francesa, no circuíto da Sarthe —onde venceran o ano pasado—, por diante do outro coche da escuadra xaponesa, o do arxentino Pechito, o inglés Mike Conway e o xaponés Kamui Kobayashi.

Alonso e os seus compañeiros gañaron o Mundial de Resistencia, que concluíu este domingo, logo de sumar un total de 198 puntos, 41 máis que o trío que integra o piloto arxentino, que picou co coche número 7 e perdeu o primeiro posto da carreira a pouco menos dunha hora para o final da mesma.

Así as cousas, o asturiano obtén o cuarto título mundial da súa carreira deportiva.

En declaracións á prensa, asegurou este domingo que os acompañou a sorte nas 24 horas de Le Mans grazas á picada final do seu principal rival, que dixo que foi máis rápido durante toda a proba.

"Nós non iamos tan rápidos coma eles e non mereciamos gañar pero a sorte ao final foi un gran factor", recordou o asturiano, que no entanto apuntou que durante a súa carreira tamén tivo episodios de mala sorte que lle fixeron perder varios mundiais de Fórmula Un.

"A nosa meta principal era ser campións do mundo e hoxe conseguímolo, polo que é un día moi importante para todos", engadiu.