O Osasuna volve a Primeira División

O conxunto navarro venceu ao Girona, que queda por terceiro ano consecutivo ás portas de lograr o ascenso
La afición del Osasuna celebra el ascenso
photo_camera La afición del Osasuna celebra el ascenso

Un gol de Kenan Kodro no inicio do segundo tempo devolveu a Osasuna  a Primeira División (0-1) dous anos despois a costa do Girona, que por terceira ocasión consecutiva, quedouse ás portas do soño.

Os osasunistas foron máis prácticos, controlaron a situación, xogaron con moito oficio e fixeron valer o 2-1 conseguido na ida. Os de Enrique Martín mereceron o ascenso logo de gañar os catro partidos da promoción, a pesar de que se clasificaron para a mesma practicamente de carambola.

E iso que o Girona intentouno desde o inicio e saíu disposto a decidir o partido pola vía rápida. Tiña o balón e dirixía o tráfico con Pere Pons e Granell, que estiveron onmipresentes desde o principio.

A idea de Pablo Machín de agrandar o campo, con Clerc pola dereita e Aday pola esquerda permitiu ao Girona ter sempre presencia en ataque.

Osasuna xogou moitos minutos a velas vir. Intentou frear o ímpeto inicial dos cataláns, pero sen ningunha pretensión ofensiva, onde Kenan Kodro estaba moi desasistido.

A primeira aproximación local chegou pronto, nunha acción pola dereita de Sobrino e un centro ao que non chegou Cristian Herrera no minuto 4.

Sobrino e Aday, sempre pola dereita, deron a sensación de profundidade; e o Girona, coa incorporación de Lejeune nas xogadas a balón parado, sempre avisaba en ataque.

A primeira intervención da meta osasunista Nauzet Pérez xa resulto determinante. Un centro desde a esquerda de Clerc foi rematado en ferro por Sobrino e o porteiro salvou o 1-0 no minuto 19.

Osasuna non tivo a súa primeira posesión longa ata ben pasado o minuto 20 e o seu primeiro intento non chegou ata o minuto 33, cun disparo moi desviado de Oier.

Antes, Sobrino, o mellor do seu equipo en ataque, volveu advertir á defensa rojilla da súa calidade. Primeiro nunha acción que non chegou a culminar desde a dereita (min. 28) e despois nunha aproximación pola esquerda que culminou cun tímido remate (min.30).

O Girona logrou desconectar a Mikel Merino que, con todo, tivo o 0-1 nun saque de esquina que rematou de cabeza e permitiu a Becerra lucirse na mellor oportunidade do primeiro tempo (min.36).

Ata o descanso, Osasuna sentiu mellor, estirou as súas liñas, relaxou os nervios e nas xogadas en transición de Girona sempre mostrou oficio para frear en falta os intentos dos locais.

Nos primeiros minutos do segundo tempo, os rojillos tiveron dúas chegadas claras. Saíron con máis convicción e na terceira chegou o 0-1.

Foi nun pase en profundidade de Manuel Sánchez sobre Kodro, que superou ao central e bateu a Becerra no un contra un (min.48), un tanto que puxo contra as cordas ao Girona e dáballe ás a Osasuna .

O lastre do gol pesoulle aos locais durante un cuarto de hora. Apareceu Merino no centro de campo dos navarros e o seu equipo agradeceuno.

Nos locais unicamente Sobrino achegaba desequilibrio. Unha xogada individual pola dereita finalizou cun tiro cruzado do dianteiro local (m.63). Os intentos do equipo de Pablo Machín sempre se toparon coa ordenada defensa do Osasuna e en última instancia na seguridade de Nauzet.

A vinte minutos para o final, Javi Álamo e Mata déronlle aire ao ataque local; catro minutos despois o técnico local xogoulla substituíndo a un defensa (Richy) por un dianteiro (Lekic), pero a inercia do partido non variou.

Osasuna, que puxera en xogo a Mino e a Unai García, nin se inmutaba ante o corazón do Girona, ata que Lekic cambioulle a cara ao seu equipo. O ariete rematou ao traveseiro (min.78) e viu como lle anulaban un gol por fóra de xogo no 79.

Porfiaba o equipo de Machín, chegou moito máis no último cuarto de hora final, pero non atopaba o gol que lle enganchase ao partido. Todo complicouse para o Girona cando Lejeune foi expulsado no minuto 88, aínda que Lekic, no 91, volveuna a ter.

Ao final, no ceo de Girona luciron as bandeiras rojillas. Osasuna volve ser un equipo de Primeira e regresa dous anos despois todo o máis alto do fútbol español.