O Mirandés sorprende na súa visita á Rosaleda

Athletic, Eibar, Raio Vallecano, As Palmas e Valencia son os equipos que se clasificaron este mércores para a rolda de oitavos de final da Copa do Rei
El Mirandés celebra su pase a octavos de la Copa del Rey
photo_camera El Mirandés celebra su pase a octavos de la Copa del Rey

O Mirandés, que se impuxo en Málaga (0-1), é o único intruso nuns oitavos de final da Copa do Rei que, polo momento, copan os conxuntos de Primeira, tras obter este mércores tamén o seu pase Athletic, Eibar, Raio Vallecano, As Palmas e Valencia.

O Mirandés, de Segunda División, non só fixo bo o resultado logrado en Anduva ante o Málaga (2-1), senón que tamén se fixo coa vitoria na Rosaleda, onde o equipo andaluz, ao que se lle anulou un gol de Tighadouni por fóra de xogo no primeiro tempo, mostrouse impotente. Lago Junior, que xa marcou na ida, sentenciou no minuto 73 para o equipo burgalés.

Dos choques entre conxuntos de Primeira, Real Sociedade-As Palmas e Xetafe-Raio, sobreviven os visitantes grazas a dous nomes propios; o brasileiro William José e o guineano Lass Bangoura.

William José volveu ser providencial. Se o gol logrado o sábado, no último minuto fronte ao Betis deulle a vitoria ás Palmas na Liga, este mércores anotou un novo tanto que puxo moi costa arriba a eliminatoria á Real Sociedade, que non puido máis que empatar por medio de Sergio Canales e quedou a un gol de forzar a prórroga.

Moito máis sufriu en Xetafe o Raio, que a pesar de desprazarse ao Coliseum con dous goles de vantaxe víase eliminado á media hora de xogo. Os de Vallecas estiveron fóra da Copa nunha primeira metade na que, practicamente, cada chegada do Xetafe foi gol, incluído o primeiro de Álvaro Vázquez que foi anulado aos catro minutos por fóra de xogo.

Abriu a conta Pedro León (minuto 8), ampliouna Vergini, de tacón (minuto 22) e Álvaro Vázquez completou a remontada da eliminatoria no minuto 30. Reaccionou o Raio no segundo tempo, polo menos para marcar o gol que lle devolvía á competición, por medio de Lass Bangoura (minuto 52), tras unha boa xogada de Manucho.

Con menos sufrimento a pesar do complicado da empresa, remontar os tres goles encaixados en Ponferrada, o Eibar pasou de rolda. Aínda que para iso foi decisiva a expulsión no minuto 30 de Berrocal. Cun home menos e o golpe psicolóxico encaixado ao final do primeiro tempo (gol de Borja Bastón en 45+2), todo desbaratouse para a Ponferradina, na segunda metade, cando completaron a goleada eibarresa Sergi Enrich (m.61), Simone Verdi (minuto 73) e Arruabarrena de penalti (minuto 85).

O Athletic, mentres, deuse un festín en San Mamés, onde a Balompédica Linense, de Segunda B, non opuxo resistencia (6-0). De Marcos, Eraso, Etxeita, Kike Soa, Raúl García e Mikel Rico asinaron os tantos.

Para rematar, en Mestalla, a Valencia tampouco viu perigar nunca a eliminatoria ante o Barakaldo, que terminou de encarrilar un tanto de Santi Mina e outro de Álvaro Negredo, no primeiro tempo, pero o equipo de Gary Neville non se librou dos asubíos dunha afección que esixiu máis ao insulso xogo local tras o descanso.