O Chelsea consolídase como líder no 'boxing day'

A festa do fútbol inglés volve mostrar estadios cheos
Pedro fue uno de los anotadores ante el Bournemouth
photo_camera Pedro fue uno de los anotadores ante el Bournemouth

O 'boxing day', a festa de cada 26 de decembro que celebra o fútbol inglés, consolidou a ditadura que desde hai semanas impuxo na Premier o Chelsea, que sumou a súa duodécima vitoria seguida.

O conxunto de Antonio Conte, que xa asinou a mellor serie de triunfos na historia do conxunto de Stamford Bridge, non ofrece síntomas de fraqueza e desespera aos seus perseguidores, incapaces de atopar unha estabilidade de resultados que poida inquietar a hexemonía blue.

A falta dunha xornada para completar a primeira volta na Premier o Chelsea avantaxa en nove puntos ao Liverpool e en dez ao Manchester City, que aínda deben cumprimentar os seus respectivos compromisos da décimo oitava sesión. Ao Arsenal, que xa xogou e gañou ao West Bromwich (1-0), supéralle en nove puntos. Ao Manchester United (3-1), que superou ao Sunderland, en trece.

Poucas dúbidas ofrecía nesta ocasión o partido do líder. Na súa casa, Stamford Bridge, ante o Bournemouth, un equipo irregular e especialmente fráxil a domicilio.

O Manchester United prosegue a súa escalada, en cambio o Leicester foi incapaz de terminar coas penurias que lastran o seu percorrido nesta metade de tempada

Bastoulle ao conxunto de Conte co gol armado pola conexión española e asinado por Pedro Rodríguez, que culminou con mestría desde o bordo da área un pase do seu compatriota Cesc Fábregas, e co penalti transformado polo belga Eden Hazard, que minutos antes foi trabado dentro da área por Simon Francis.

Pedro no tempo engadido, axudado por un rival, asinou o terceiro para ampliar os seus rexistros e os do equipo.

O Arsenal conseguiu, con apuros, seguir o ritmo do Chelsea. A duras penas superou ao West Bromwich (1-0) para evitar un adeus definitivo ao título. O conxunto de Arsene Wenger topouse unha e outra vez co meta visitante Ben Foster, o mellor dos forasteiros. Parou todo o que lle chegou menos a xogada que a nove minutos do final decidiu o partido e deu aire aos 'gunners'. Foi un remate de cabeza do francés Oliver Giroud a pase impecable do alemán Mesut Ozil.

O Manchester United prosegue a súa escalada. O cadro de Jose Mourinho confirmou ante o Sunderland en Old Trafford a melloría de resultados que lle acompaña nos últimos partidos (3-1). Poida que non lle chegue aos reds para pelexar polo campionato. Pero si para aspirar firmemente a un posto da liga de Campións. Xa está na pomada o United, que xa fai contas para estar nos postos altos da clasificación.

Ante o Sunderland, antepenúltimo na táboa, en postos de descenso, sumou o seu cuarto triunfo seguido. Desafogou o partido co tanto do holandés Daley Blind a seis do descanso tras recibir un balón do sueco Zlatan Ibrahimovic, que sentenciou despois, no tramo final, ao finalizar un roubo de balón no medio do campo do francés Paul Pogba.

O Middlesbrough de Aitor Karanka non puido evitar a derrota no campo do Burnley, ao que lle bastou o tanto de Andre Gray a nove minutos do final

Ibrahimovic sumou o seu duodécimo gol. Xa está só a un do hispano-brasileiro Diego Costa na clasificación de artilleiros. O atacante escandinavo culminou o seu gran encontro ao participar no terceiro. Cun centro pola banda dereita que finalizou, de espuela, o armenio Henrikh Mkhitaryan.

No tempo engadido, o italiano Fabio Borini anotou con tanto espectacular cunha gran volea desde fóra da área imposible para David De Gea.

O Leicester, con todo, foi incapaz de terminar coas penurias que lastran o seu percorrido nesta metade de tempada. O campión, lonxe de defender a súa coroa, vive agora para evitar a caída aos postos de descenso. Caeu no King Power Stadium ante o Everton (0-2) para sumar o seu terceiro partido sen gañar e seguir a tres puntos da parte baixa.

Sen Jamie Vardy, sancionado, afundiuse na segunda parte, cando o belga Kevin Mirallas recibiu un saque longo da meta español Joel Carballos para deixar en evidencia aos centrais locais e adiantar ao equipo de Liverpool, que redondeou o seu éxito no tempo de compensación grazas a Romelu Lukaku (0-2).

O Middlesbrough de Aitor Karanka non puido evitar a derrota no campo do Burnley (1-0), ao que lle bastou o tanto de Andre Gray a nove minutos do final de cabeza tras un pase de Sam Vokes.

O Swansea, penúltimo, deu un paso cara ao descenso. Foi goleado no Liberty Stadium ante o West Ham, que sumou o seu terceiro triunfo seguido (1-4) e consolidou a súa recuperación. O ganés Andere Ayew, Winston Reid, Michael Antonio e Andrew Carroll asumiron a conta visitante. O español Fernando Llorente, que saíu no descanso para facer reaccionar ao seu equipo, anotou o gol da honra galés.

O empate entre o Watford e o Crystal Palace (1-1) abriu o boxing day. O debut de Sam Allardyce no banco do equipo londiniense cambiou aparentemente o talante do grupo, que tomou vantaxe antes da media hora co gol do francés Yohan Cabaye. Puido sentenciar ao bordo do descanso pero Christian Benteke fallou un penalti.

No tramo final, o Crystal Palace baixou o ritmo e o Watford aproveitouno. Non deixou escapar a súa gran oportunidade. Tamén desde os once metros. Unha acción que culminou Troy Deeney para evitar a derrota do Watford e establecer o empate.