2-0. A festa de Coudet continúa

O Celta venceu ao Alavés con dous tantos de Brais Méndez e suma catro triunfos consecutivos
Brais Méndez celebra un gol. SALVADOR SAS
photo_camera Brais Méndez celebra un gol. SALVADOR SAS

O Celta sumou, con dous goles de Brais Méndez, a súa cuarta vitoria consecutiva na Liga Santander, ante o Alavés (2-0), un refacho que achega á zona europea ao equipo de Eduardo Chacho Coudet, que controlou o partido con comodidade, especialmente durante a primeira parte.

O Alavés saíu desafiante, con presión alta para afogar ao seu rival, algo que lle permitiu ter dúas ocasións de gol en apenas seis minutos. A primeira chegou tras un grave erro na saída do balón do central mexicano Araujo, que deixou só a Joselu ante Rubén, aínda que o seu disparo estrelouse no corpo de Tapia. Pouco despois, nun saque de esquina, Ely probou ao porteiro galego cun remate de cabeza.

O Celta reaccionou logo deses dous avisos e, case mediada a primeira metade, marcou un gol na súa primeira aproximación con perigo: Tapia abriu a pelota cara á banda esquerda a Olaza, que centrou e Brais Méndez superou a Pacheco cun cabezazo.

O gol estimulou o plan do Celta, que controlou con comodidade o partido a través da posesión da pelota. Dominou e marcou o ritmo de xogo, a pesar de que non houbo grandes ocasións no último cuarto de hora antes do descanso, máis aló dun centro perigoso de Brais Méndez que despexou Pacheco, un remate de Nolito que interceptou Duarte ou un contragolpe que Nolito non coroou ante o porteiro.

O partido abriuse durante os primeiros minutos do segundo tempo. Con espazos, Brais Méndez plantouse ante Pacheco, aínda que pechou o contragolpe cun mal tiro. O Alavés refuxiouse nas pelotas colgadas á área, accións a balón parado, como un cabezazo de Joselu nun saque de esquina que sacou Rubén cun paradón, ou en centros laterais, como un que rematou alto Battaglia.

O ritmo baixou. O Celta atrasou varios metros as súas liñas porque perdeu a pelota, que pasou a tela o Alavés. O equipo vasco apertou, empuxou e achegouse á área celeste. Pero sen facer dano. Simplemente, tras unha boa acción pola banda esquerda, Jota sacou un potente tiro que oportunamente despexou Araujo.

O Celta aguantou sen grandes desequilibrios, á espera de aproveitar nalgún momento os espazos que o Alavés ía deixando na súa estrutura defensiva. Coa zaga visitante adiantada, Tapia mandou un envío longo a Aspas, que regateou a Lejeune pero errou ante Pacheco.

Minutos máis tarde, o equipo de Coudet tivo máis pegada para sentenciar, unha acción debuxada con compás que pasou por Tapia, Olaza, Aspas e Brais Méndez, que marcou ao recibir só o pase do seu compañeiro, un gol que alarga o gran momento de forma do Celta, lanzado cara á zona alta da clasificación desde a chegada de Eduardo Coudet.

Ficha técnica:
2. RC Celta: Rubén Branco; Hugo Mallo, Araujo, Murillo, Olaza (Aidoo, min. 92); Tapia; Beltrán (Fontán, min. 74), Denis Suárez (Okay, min. 70), Nolito (min. 70); Brais Méndez, Aspas (Emre Mor, min. 92).
0. Deportivo Alavés: Pacheco; Navarro, Lejeune, Ely (Tachi, min. 40), Duarte; Jota (Tavares, min. 73), Battaglia (Manu, min. 84), Pina, Rioxa (Borja Sainz, min. 84); Joselu, Lucas Pérez (Guidetti, min. 73)
Goles: 1-0, m.19: Brais Méndez. 2-0, m.79: Brais Méndez.
Árbitro: Alberola Vermellas (colexio castelán manchego). Amoestou por parte do Celta a Araujo (min. 55) e Nolito (min. 60); e por parte do Alavés, a Battaglia (min. 20) e Pina (min. 35).
Incidencias. Encontro correspondente á décimo cuarta xornada da liga Santander disputado no estadio Abanca Balaídos.