88-82. O Melilla tomba ao Leyma e loitará co Huesca por unha praza na ACB

O conxunto herculino, que eliminou ao Breogán da competición o 30 de abril, non logrou imporse ao equipo norteafricano, que será a terceira vez que dispute a final da liga LEB Ouro

O Melilla Baloncesto disputará a final da liga LEB Ouro contra o Peñas Huesca e co factor cancha a favor tras derrotar este martes, no quinto partido de semifinais, ao Leyma Basquet Coruña por 88-82 nunha gran actuación de Marcos Suka.

O equipo norteafricano, que xogará a súa terceira final, empezou dominando o partido, aínda que os coruñeses lograron equilibrar o marcador grazas aos puntos de Olmos e chegaron a porse por diante no ecuador dun primeiro acto que terminou con vantaxe local (24-20).

A pesar de que no segundo un parcial de 2-10 volveu darlle o dominio aos galegos, chegaron os mellores minutos dos homes de Alejandro Alcoba, que foron abrindo brecha ata o 46-34 co que se chegou ao descanso.

Tras o paso polos vestiarios, o Leyma Basquet Coruña apertou en defensa e mostrouse máis efectivo en ataque. En oito minutos, a diferenza baixou de doce puntos a só un (57-56, min 28), acendendo as alarmas no banco local. Con 63-60 chegouse ao final do terceiro cuarto. Olmos empatou o choque a 67 con dous tiros libres a 7.24 para a conclusión, aínda que a partir de aí os melillenses creron máis na vitoria e superaron da man de Marcos Suka a un Leyma que tivo un triplo para empatar o partido con trinta segundos por xogar pero non puido culminar a remontada.

O Melilla Baloncesto enfrontarase na final ás Penas Huesca, que se converteu este domingo no primeiro finalista da LEB Ouro tras derrotar por 83-72 ao San Pablo Inmobiliaria Burgos no cuarto partido da eliminatoria entre ambos, O gañador final desta fase acompañará aos Quesos Cerrato Palencia, campión da liga regular, no ascenso á liga Endesa.